Nyheter

Klarar konstisen kommande mildväder?

Klarar konstisen kommande mildväder?

Nyheter Drygt en månad försenad kan nu bandysäsongen ta sin början i Vaggeryd.

Under veckoslutet anlände några välkomna minusgrader och därmed kunde uppspolningen av konstisbanan på Idrottsplatsen ta sin början.
Frågan är hur lång den kommer att bli till att börja med eftersom det lär bli betydligt mildare om några dagar. I dag på morgonen var vaktmästaren på Idrottsplatsen i Vaggeryd, Christer Johanson optimist.
– Isen är nu cirka tre centimeter tjock. Vi räknar med att bygga på med ytterligare lika mycket. Om sedan isen klarar ett kraftig mildväder återstår att se eftersom de tre kondensatorerna inte längre klarar att kyla för full effekt, säger han.

I morgon sammanträder kultur- och fritidsnämnden och då ska Idrottsplatsen och dess framtid dryftas. Den viktigaste frågan blir inte konstisen utan den framtida organisationen för anläggningen.
Interimstyrelsens tre medlemmar, Sverker Bernhardsson, Lars Seger och Eivon Strandgård, som tog över med kort varsel i februari i år,  har ju aviserat sin avgång vid årsskiftet.

Waggeryds IK har meddelat att man har en person som visat sitt intresse att ingå i styrelsen. Men fler namn krävs för att styrelsen ska bli fulltalig.

Därtill kommer frågan hur driften av idrottsplatsen ska organiseras i framtiden.
Ett alternativ: WIK tar tillbaka drift och ägande av idrottsplatsen som man lämnade över till kommunen för 23 år sedan.

Men WIK-ledningen har i ett skriftligt svar till nämnden meddelat att ”Waggeryds IK i dagsläget inte är berett att ta över anläggningen”. Motiveringen är att den är så sliten på grund av bristande underhåll under många år samt att man anser att driftspengarna inte räcker till.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *