Nyheter

Klart med markupplåtelse för pumptrack

Nyheter Vaggeryds SOK:s sektion för moutainbike önskade säkerställande nyttjande av mark i anslutning till Friluftsgården i Vaggeryd för att anlägga pumptrackbana. Politikerna sa ja och ett femårskontrakt signerades…

Arkivbild

På kommunstyrelsens arbetsutskott fanns önskan från Vsok med. Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) berättar efter arbetsutskottet sammanträde: 

– Det gäller ett arrende för pumptrackbana. Vsok har en gren hos sig som tränar mountainbike. För att underlätta för föreningen att kunna söka bidrag till anläggandet av banan krävs att de kan visa på att de har ett långsiktigt avtal på marken, det vill säga att de har tillgång till avsedd yta. Med denna bakgrund som utgångspunkt har avtalet utarbetats. Vi gör så att vi tecknar ett kontrakt vid Friluftsgården och banan kommer vara i anslutning till parkeringen. 

Kenth Williamsson (S):
– Det här är viktigt. Nu gör man det mer tillgängligt och man kan utveckla området. Vi har jobbat ihop över förvaltningarna och där kommunstyrelsens arbetsutskott har hanterat det här bra och tar ett beslut. Nu är vi framme vid avtalet och arrendet. 

Ärendet, och avtalet, blev ett beslutsärende i arbetsutskottet och avtalet är tecknat på en första period om fem år och därefter med årsvis förlängning. Avgiften är satt till tusen kronor per år, vilken kan korrigeras enligt KPI. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *