Nyheter

Klassrum fick förlängt tillfälligt bygglov

Nyheter 2018 beviljades ett tillfälligt bygglov av skollokaler på tidigare bensinmackstomt intill Hjortsjöskolan i Vaggeryd. Nu har tiden förlängts..

Här får klassrummen stå kvar fem år till

Tre klassrum finns i de tillfälliga lokalerna vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd. I juni 2018 lämnades ett positivt besked från miljö- och byggnämnden att uppföra skollokalerna. Enligt gällande detaljplan, som är fastställd 1969, anges området vara för motorserviceändamål. Innan frågan kom till politikerna i nämnden ställde sig förvaltningen frågan hur detta kan anses vara ett tillfälligt behov av skollokaler när stora delar av eleverna i Vaggeryds tätort är förpassade till skolmodulerna. Nämndens beredning informerade då om att barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en lokalplan för grundskolan i Vaggeryds tätort. 

– Vi lämnar ett godkännande på förlängning ytterligare fem år, fram till juni 2028 då man visat att man har en plan att man vill bygga om skolområdet och det syns tydligt i planen att man då kommer avveckla de tillfälliga lokalerna, berättar miljö- och byggnämndens ordförande Magnus Dauhn (S). 

I Vaggeryds tätort finns det tidsbegränsade bygglov för 650 elever som är fördelat på 26 klassrum. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Klassrum fick förlängt tillfälligt bygglov

Ja, då skulle jag vilja veta kostnaderna för detta istället för att göra iordning Hjortsjöskolan.Vad kostar det oss skattebetalare för att kommuneninte förvaltar sina fastigheter som de ska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *