Nyheter

Klimatvecka: Trafiksäkerhet och cykelhjälmar i centrum

Nyheter Cykelhjälmar, reflexer, kaffe, nyinköpta kakor, elcykel och trafikvett. Vid näst sista dagen på klimatveckan arrangerades trafiksäkerhetsdag i Vaggeryd

Vid torgbordet finns allt man behöver. Fika, reflexer, gångfartsinformation och cykelhjälmar  [1/7]

Tekniska förvaltningens tjänsteman Hans Göransson ska föreviga sig...  [2/7]

"Hur blev det här"?  [3/7]

Lennart Sundberg på Länsförsäkringar visar hur deras cykelhjälm är konstruerad  [4/7]

Daniel Qvarnström är verksamhetschef på NTF i Jönköping och under gårdagen informerade han om cykelhjälmar  [5/7]

Det bjöds på kaffe  [6/7]

Hans Göransson, gatu- och parkchef  [7/7]

Klimatveckan har sin sista dag idag och igår eftermiddag bjöds det på kaffe, kakor och mycket annat i Vaggeryds centrum. På plats fanns miljöstrateg Lina Larsson som berättade om elcykelns fördelar.

– Har du provat en elcykel? frågar Lina förbipasserade och lämnar över en reflex.

Det var kommunens tjänstemän, Länsförsäkringar och NTF som fanns på plats för att informera om trafiksäkerhet och främst cykelhjälmens nytta.

– Idag är cykelhjälmen i fokus och vi informerar vikten av att använda cykelhjälm. Samt att följa lagar och regler när man är cyklist. Vi hade helst velat vara på plats när det var Vaggerydsdagen. Men det här är ett ovanligt år men vi vill ändå synas, säger Daniel Qvarnström som är verksamhetschef på NTF i Jönköping.

Vid torgståndet står park- och gatuchefen Hans Göransson. Han har precis varit och inhandlat kakor till kaffet när vi anländer.

– Jag kommer informera om vad som gäller vid gångpassager och gångfartsområden. Vi tror att det är många som inte vet, kommenterar Hans Göransson.

Skadeförebyggaren Lennart Sundberg från Länsförsäkringar berättade gärna om sina fina och moderna cykelhjälm som fanns i torgståndet.

– I våra cykelhjälmar har vi ett rotationsskydd inne i hjälmen så det blir inte precis tvärstopp om man ramlar, utan skyddet närmast huvudet följer liksom med. Det är bra och minimerar eventuell uppkomst av skador vid fall, konstaterar Lennart Sundberg som visar upp en snygg och häftig hjälm under trafiksäkerhetsdagen i Vaggeryd.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Klimatvecka: Trafiksäkerhet och cykelhjälmar i centrum

Vad är detta att behöva bli arg över?
Bättre att det är på en ort än att de inte gör något alls. Bra initiativ tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *