Nyheter

Kobylarz tillbaka i Skillingaryd

Nyheter För 30 år sedan gjorde amerikanen Paul Kobylarz succé i Skillingaryd. Nu är han tillbaka om än bara för en vecka.

Paul Kobylarz vid ishockeyskolan 2023  [1/6]

Paul Kobylarz vid ishockeyskolan 2023  [2/6]

Paul Kobylarz vid ishockeyskolan 2023  [3/6]

Paul Kobylarz och en av deltagarna i ishockeyskolan 2023  [4/6]

Paul Kobylarz vid ishockeyskolan 2023  [5/6]

Kenneth Skoogh och Paul Kobylarz vid ishockeyskolan 2023  [6/6]

Paul jobbar numera vid ett stort företag i Indiana i USA där han ansvarar för ledarskapsutbildning vid 19 av dess fabriker och där finns det totalt 17 000 anställda. Han har även i dag anknytning till kyrkan och idrottsrörelsen.

– Mycket känslomässigt att vara tillbaka i Skillingaryd, säger Paul som medverkade vid söndagens gudstjänst i Missionskyrkan och som fortsatt med ishockeyskolan där han är med som en av instruktörerna på isen.

Paul är som alltid språkglad, har lätt till ett leende och kan fånga en publik. Han har ett vägvinnande sätt och hans glädje smittar av sig på andra.


Paul föddes 1 juli 1963. Säsongen 1981–82 och ytterligare tre säsonger spelade han för sin skola University of Michigan och hade goda möjlighet att komma med till USA:s lag till OS 1984. Överträning gjorde att han misslyckades och man kan säga att Paul verkligen lärt sig av misstagen. Han vet hur viktigt det är att på alla sätt vara förberedd både som ishockeyspelare och i livet som övrigt.

1986–87 spelade han i Maine Marines i proffsligan AHL och var då i kontrakt med NHL-laget New Jersey Devils som han spelade träningsmatcher med.

Det blev en form av missionsresa med hockey till Europa 1989 med matcher i Ryssland, Finland och Sverige för att landa i Örnsköldsvik där han blev rekryterad som spelare av Markus Näslunds pappa Sture Näslund. 1989 blev det spel i Örnsköldsviks IF och året året därpå i Husums IFK.


Flyttlasset gick sedan söderut och 1992–93 blev det spel i Skillingaryds IS. Här hände det saker. Pingstkyrkan anställde Paul som ungdomsledare och det blev samtidigt spel i SIS och ett nära samarbete kyrkan – idrottssällskapet emellan.

Paul var en duktig spelare och en stor ledare. Han fick ordentligt fart på allt han engagerade sig i och samarbetet SIS – Pingstkyrkan emellan resulterade bland annat i ”supporterklubben” Filadelfia Flyers.

Allt var inte positivt för Paul för i en match bröt han benet och ishockeykarriären tog tillfälligt stopp. Paul gav sig dock inte utan kämpade sig tillbaka.


Lite motgångar varvat med otroligt engagemang har gjort att han blivit en proffsig föreläsare.

Han lär ut sådant som handlar om exempelvis passion, att vinna dagen, utmaningar, att bry sig, ärlighet och karaktär, laganda med pålitlighet och en positiv inställning. Det är sådant han förmedlat till 3 000 högre ledare i de aktuella 19 företagen. Han skapar ledarpass och har även individuella genomgångar.
– Som chef för ledarskapsutveckling ger jag chefer för verkställande, divisions- och anläggningsnivåer i deras ledarskapsstrategier, utbildning och implementering. Vi vill skapa en kultur baserad på kärnvärden som förbättrar personlig, professionell och företagsutveckling, noterar Paul.

Han menar att det mesta går att ta med sig ut till idrotten och under veckan i Skillingaryd lär han ut en del av sina erfarenheter på dessa områden. Det gäller bara att anpassa det till ungdomar. Paul har även kontakt med Chicago Black Hawks farmarlag Indy Fuel där han är lagmentor.

Detta kanske är något för SIS ledare…
–Ja, mycket väl, säger Paul som samtidigt ger en passning att han kanske kommer tillbaka till hockeyskolan även 2024.

SIS kan därmed börja fundera på någon ledarträff med Paul som satt så djupa avtryck i Skillingaryd.

Läs mer om Paul

Ur SIS klubbtidning Synopsis 1993

Ur SIS klubbtidning Synopsis 1993

Ur SIS klubbtidning Synopsis 1994

Ur SIS klubbtidning Synopsis

Taggar

Dela


1 reaktion på Kobylarz tillbaka i Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *