Nyheter

Kökschef önskar Fenixcafé mer öppet

Nyheter Kommunens kökschef har lämnat in ett medborgarförslag som behandlades på kommunfullmäktige. "Vi vill utöka och utveckla vår verksamhet".

Arkivfoto

”Jag skulle vilja att Café Fenix hade möjligheter att sälja smörgåsar, enkla rätter eller fika till externa gäster som hyr lokaler av Fenix på exempelvis lov eller kvällar. Vi skulle också vilja sälja inom kommunens verksamheter när tid och tillfälle ges, exempelvis vid medborgardialoger, kan vi göra goda smörgåsar eller fikabröd. Vi behöver en större inkomstkälla för att utveckla café Fenix. I framtiden så skulle det vara trevligt att arrangera ett sommarcafé där sommarjobbare kan involveras. Vi har den finaste utsikten i Vaggeryd mot Hjortsjön, så det vore trevligt med ett sommarcafé. Vi önskar således att utöka kundkretsen med både externa och interna kunder”.

Kommunfullmäktiges presidie lämnar förslag att medborgarförslaget ska lämnas till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

Jenny Larsen (KD) begär ordet och önskar att förslaget ska lämnas till kommunstyrelsen istället. Ledamöterna i kommunfullmäktige tyckte detsamma och medborgarförslaget gick därför till kommunstyrelsen i stället för beredning och besvarande.

Taggar

3 reaktioner på Kökschef önskar Fenixcafé mer öppet

Mycket märklig medborgarförslag från en anställd kökschef. Är det inte så att centralköksiden är skrotad sedan något år tillbaka och att socialnämnden är ansvarig för sin matproduktion samt Barn och utbildningsnämnden för sin som omfattar gymnasieskolan Fenix. Jag hoppas kommunstyrelsen avslår medborgarförslaget och håller fast vid den ansvarsfördelning om matproduktionen som kommunfullmäktige tidigare fastställt. Man kan ju inte ha nya principer vartannat år. Som skattebetalare tycka jag att fler år bör gälla för kommunfullmäktiges fastställda principbeslut om kommunala mathållningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *