Nyheter

Kölista till trygghetsboendet planeras

Nyheter Informationsträff om det nya trygghetsboendet vid Mejeritomten i Skillingaryd ska hållas i mitten på maj och redan tidigt har flera intressenter meddelat att de vill bo i nya bygget, berättar Gert Jonsson (M).

Arkivfoto; Mejeritomten

– Det finns personer som tidigt lämnat intresse att bo på Mejeritomten. Men då vid den tidpunkten hade vi ingen kölista av något slag. De som har varit och lämnat intresse kommer vi nu att skicka brev till och kölistan kommer att öppnas efter vår informationsträff i maj, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Trygghetsboendet på Mejeritomten är till för de som fyllt 70 år. Är man ett par ska en av make/makan vara över 70 år enligt boverkets regler för trygghetsboende.

– Vi ska anpassa trösklar och dörrar i boendet så att man kan bo kvar hemma så länge som möjligt. Det ska vara tryggt och vara en gemenskap att bo i trygghetsboende, avslutar Gert Jonsson (M).

Ambitionen är att vara klar med trygghetsboendet år 2020. Kommunala bostadsbolagets lägenheter, som inte har några ålderskrav, ska vara klart  2019 enligt kommunstyrelsens arbetsutskott.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Kölista till trygghetsboendet planeras

Fast inte till trygghetsboendet utan till lägenhet om de är trevliga det blir väl lite mindre påkostat än i Vaggeryd så det är spännande hur de blir

Tänk om alla skillingarydsbor 70 plus vid sina villor ställde sig i kö. Det kostar inget att stå i bostadskö och då skulle det visa sig att flera 100 personer står i kö. Så min uppmaning till alla skillingarydsbor över 70 år är: Ställ er i kö, då får VSBO se vilket behov det är av lägenheter i Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *