Nyheter

Ödebrink (S) kommenterar omröstning om förtroende

Nyheter – Fyra partier gick i dag samman utan att vara överens i sak eller ha en plan för vad som blir nästa steg. Det säger riksdagsledamoten och ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län Carina Ödebrink med anledning av resultatet i förtroendeomröstningen kring statsministern i riksdagen.

Carina Ödebrink (S). Arkivfoto

Under förmiddagen den 21 juni valde Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna att tillsammans rösta för att avsätta Sveriges statsminister Stefan Löfven.

– Dagens omröstning i riksdagen visar på tillståndet i politiken i Sverige just nu. Fyra partier väljer att ingå en ohelig allians och försätta landet i en allvarlig politisk kris när coronapandemin är fortsatt högst aktuell och flera regioner fortsatt använder sig av krislägesavtal, säger Socialdemokraterna i Jönköpings läns distriktsordförande Carina Ödebrink som också är riksdagsledamot.

– De fyra partierna som nu gått samman är varken överens i sak eller har en plan för vad som blir nästa steg. Det här är inte vad Sveriges löntagare, alla i hälso- och sjukvården, pensionärer och företagare behöver, säger Carina Ödebrink.

Resultatet innebär att det nu finns två alternativ: extra val eller talmansrundor. Statsministern har nu en vecka på sig att välja ett av alternativen.

– Vi hoppas naturligtvis att den här frågan kan lösa ut sig i riksdagen så att vi helt kan fokusera på Sveriges bästa och ta Sverige framåt. Men skulle den inte göra det och det blir ett extra val är vår partiorganisation redo att gå till val på en politik där välfärden och jobben sätts först, säger Carina Ödebrink.

Källa: Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Jönköpings län

Taggar

Dela


17 reaktioner på Ödebrink (S) kommenterar omröstning om förtroende

Men när det gäller sprängningar och våldtäkter är vi bäst i världen (länder som inte är i krig). Att det sedan skiljer 600 kronor i månaden i pension på en människa som jobbat i 30 år och betalat skatt med en som aldrig dragit in en krona till staten. Det är helt horribelt! Sverige har på mindre än 30 år blivit Europas sämsta från att ha varit i topp på nästan alla listor. Ser du inte det Kenth så förnekar du verkligheten.

Nej. Sverige är ett bra land att leva i. När vi jämför oss med andra länder så hamlar vi väldigt högt. Exempelvis ”Bästa land att leva i” ”lyckligaste landet att bo i” och så vidare, OECD rapporter med flera och sjukvården får jättehöga betyg. Vi satsar mer på infrastruktur än någonsin, pensioner och olika stöd till pensionärer har det avsatts rejält med pengar till, ”pensionärsskatten” är på väg bort och så vidare. När det gäller brottsligheten så har den blivit grövre och vissa typer av brott har ökat, visst. Men tar man hänsyn till att vi blivit fler, att rubriceringen för exempelvis våldtäkter har ändrats mm vilket man ska göra så framträder ett annat mönster. ”den totala anmälningsfrekvensen av brott i Sverige har uppvisat en långsam ökningstakt efter år 1990 (från totalt 14 240 polisanmälningar per 100 000 invånare år 1990 till 15 040 år 2019). Samtidigt har det totala antalet som döms för brott minskat, trots att befolkningen har ökat (från 300 000 lagförda år 1975 och 200 000 år 1980 till omkring 100 000 per år sedan 2010)”.

Ja all statistik finns på nätet. 1975-2018 i procent
Narkotikabrott + 306
Misshandel + 211
Våldtäkter + 767
Allmänt dödligt våld +196
Fordonstillgrepp -75%
Så att det pendlar ”lite” är kanske en underdrift.
Men jämför man siffror från föregående år och inte med siffror innan 1990-talet.
Så det är definitivt dags för några decennier med annat styre än socialdemokrati. För ingen kan förneka att landet är kört i botten när det gäller allt. Brottsstatistiken, sjukvården, välfärden, infrastrukturen, pensionen, ja listan kan göras hur lång som helst.

Siffrorna i statistiken jag skriver är från BRÅ.

Längre tillbaka var det dödliga våldet vanligare även om det pendlar upp och ner lite grann. Däremot är kriterierna annorlunda idag för våldtäkt då det skett flera straffskärpningar när det gäller detta. Detta går att hitta på nätet.

Märkligt att Daniel inte ser hur vårt samhälle ändrats till våld och elände, men sent skall syndaren vakna och han tror att sossarna ska ändra på utvecklingen när det bara går utför, hur är det med alla mord och våldtäkter kan inte påminna mig att detta var det vanligaste för 10-15 år sedan. Ja listan kan göras lång.

Nej. Hon var tillsagd att vara på hemmaplan. Att avsätta för avsättandets skull känns inte seriöst.

Företag som pratar illa om konkurenterna känner jag inte till, kan det vara så enkelt att folk är trött på våld och elände i samhället och att en del partierna känner av detta. Eller är dom styrande så tondöva.

Tror du att M/SD/KD är ett alternativ för solidaritet och framåtanda. Jag ser framför mig ett land som slås i spillror. Tappar förtroende i andra länder. Saknar Reinfeldt! Det var en ledare med balans i humanitet och företaganda. Nu ska Sverige utplåna invandrare och tro att allt blir bra. Allt gott!

Förstår vänstern. Tycker faktiskt de gjorde rätt! Däremot ställer jag mig frågan till övriga partier. Jag får känslan att de hellre vill avsätta Stefan än att vilja vinna folkets förtroende! Ungefär som man som företag pratar illa om konkurrenter i stället för att lobba för sin egna produkt. Blå regering är som de blå i vår kommun. Tänker inte längre än näsan räcker. Götafors skola är ett exempel.

Tillståndet i Sverige visas väl också ganska tydlig av att en folkvald riksdagsledamot inte ens infinner sig i Stockholm för att lägga sin röst i en av de viktigast omröstningarna i riksdagen på länge… Lättja eller lathet eller bara ren brist på organisatorisk förmåga. Det är inte vad Sveriges löntagare, alla i hälso- och sjukvården, pensionärer och företagare behöver…
Inte för att den rösten hjälpt, men ändå.
Fakta från Aftonbladet angående deltagande politiker kanske ska tilläggas.

Att jag inte deltog i omröstningen i dag beror på att jag varit utomlands på valobservation och därför uppmanades av min partigrupp att på grund av folkhälsomyndighetens riktlinjer att inte komma till riksdagen. Detta gäller för mig och ytterligare två Socialdemokrater i vår grupp.

Dags för nyval och tillsätta en konservativ regering. Detta styre är äntligen över!

Extraval vore bra. Då kanske vi slipper se trilskande Liberaler som hakar armkrok med underjordens parti. För vanstyre har vi inte haft och ska heller inte ha efter september 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *