Nyheter

Kommun och polis tog i hand: Medborgarlöftet signerades

Nyheter Det årliga handslaget mellan brottsförebyggande rådet och polisen gjordes under tisdagsmorgonen. – Vi kommer fokusera på våldsbrott, narkotikabrottslighet, skadegörelser, bedrägerier och trafikfrågor, säger polisen när medborgarlöftet signerades och handslaget gjordes.

Brottsförebyggande rådets första sammanträde den här mandatperioden  [1/5]

Anders Sund och Gert Jonsson signerar medborgarlöftet  [2/5]

– Vi jobbar tillsammans, säger de båda när handslaget gjordes  [3/5]

Vår samverkan, och synlighet, är oerhört viktig  [4/5]

Andreas Sjökvist och Anders Sund fanns med under första sammanträdet med brottsförebyggande rådet  [5/5]

På plats i sessionssalen under tisdagsmorgonen var förvaltningschefer, fältare, politiker, beredskap- och säkerhetssamordnare, tjänsteperson från öppenvården, kommundirektör, Andreas Sjökvist samt Anders Sund från polisen i Värnamo, samlade för ett första sammanträde i brottsförebyggande rådet. 

Andreas Sjökvist, polis, berättar om medborgarlöftet:

– Vi har jobbat med det här länge och vi uppdaterar vårt löfte och förnyar det en gång per år. Sist vi var här och signerade löftet var i november 2021 som vi har följt upp tillsammans. 

– Även detta löfte gör att vi kommer att förebygga och jobba tillsammans med er i kommunen där vi kommer göra rätt insatser med rätt resurser. Vi har en lägesbild som vi följer kontinuerligt. Vi samlar in information från verksamheter, vad har vi sett senaste månaden och vad ser vi framöver. Vårt fokus är brottsförebyggande och trygghet. Vilka platser ska vi besöka och vi har olika fokusområden som vi kommer att prioritera. I löftet finns narkotikabrottslighet, förebygga våldsbrott, mäns våld mot kvinnor, skadegörelser, bedrägerier och trafik nedskrivna. Det är dessa områden vi fokuserar på, berättar polisen innan Anders Sund och Gert Jonsson undertecknar medborgarlöftet. 

Gert Jonsson (M):
– Det är precis som det står, det är en samverkan. Det ligger mycket kommunikation och synlighet i detta. Vi ser polisen ofta och det tycker vi är bra. Men det gäller även oss andra, vi ska också vara synliga, ett exempel är vuxenvandring. 

Anders Sund, lokalpolisområdeschef, summerar:
– Det här är ett viktigt samarbete. Kommunpolisen är en nyckelspelare och vi har ett mycket bra samarbete med kommunen och vi ser fram emot att fortsätta jobba vidare tillsammans här i Vaggeryds kommun. 

Medborgarlöftet signerades, handslaget gjordes och ett nytt löfte är därmed gjort mellan brottsförebyggande rådet och polisen.  Här finns löftet att läsa

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *