Nyheter

Kommunal information vid månadsmötet

Nyheter Vid oktober månadsmöte för SPF Seniorerna Vaggeryd var det kommunal information som var huvudinnehållet vid sammankomsten.

Åsa Storck är kommunens nya bibliotekschef  [1/5]

Mats-Eric Fransson och Sven Lindholm lyssnar på informationen  [2/5]

Mirjam Larsson var på besök  [3/5]

Satu Jonsson berättade om Tor  [4/5]

SPF-kören sjunger  [5/5]

Satu Jonsson, vd från Vsbo redogjorde för byggnationen på kvarteret Tor och Åsa Storck, ny bibliotekschef presenterade vad biblioteken kan tillhandahålla för olika tjänster.

Britt Marie Oldin, ordförande för SPF inledde sammankomsten och lämnade aktuell information. Därefter var det dags för SPF-kören under ledning av Mirjam Larsson på flygel att framträda med uppskattad körsång.

Britt Marie Oldin presenterade resultatet för tävlingen ”Hjärnkoll” som har haft riksmästerskap i Stockholm och där SPF-are från Vaggeryd som länsvinnare representerade Jönköpings län och det var Lennart Andersson, Thore Ohlsson och Ansgar Skillemar. Det blev en mycket hedrande sjundeplats bland 21 deltagande län.

Satu Jonsson från Vsbo tog upp historiken kring byggnationen i kvarteret Tor. Det är 79 lägenheter som  är inflyttningsklara i april 2020. Det är både hyresrätter och trygghetsboende som erbjuds.

Åsa Storck, ny bibliotekschef sedan 1 augusti i år berättade om verksamheten vid biblioteken i Vaggeryd, Skillingaryd, Hok och Hagshult. Det erbjuds lån av böcker, e-böcker, e-ljudböcker, DVD, lån av film via nätet, programverksamhet, bokcirklar, filmcirklar och även arbete med skaparverkstad. Det erbjuds även via tag meröppet 6-22 alla dagar året runt.

Åsa Storck är även en rutinerad författare med diverse utmärkelser, inte minst genom böckerna börja-läsa.

Thore Ohlsson redogjorde för kommande program, närmast besök i Magnisa stuga den 29 oktober i studiecirkeln ”Lär känna din hembygd”. Då är rubriken ”Vem var Magni?”. Nästa månadsmöte är den 14 november och då blir det musiktema, Lars Erik Karlsson och Christer Glenvik har musikfrågesport och underhåller seniorerna.

Fotnot; Text och foto SPF

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *