Nyheter

Kommunalråden: ”Bestört och man blir bara jätteledsen”

Nyheter Strax före fotbollsmatchen i går kväll sköts svenska supportrar i centrala Bryssel. Kommunalråden som var i staden för några veckor sedan kommenterar den fruktansvärda händelsen… 

I september var kommunalråden i Bryssel. Arkivbild David Alin

Terrordådet i Bryssel skakar om Europa, Sverige och Skillingehus.

Det var under tisdagkvällen som en man följde efter några svenska supportrar som satt sig i en taxi. Mannen öppnade eld mot personerna och jagade supportrarna ur taxin och in i en byggnad. Två personer avled och en tredje, också svensk, fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen;
– Man blir ledsen och sorgsen. Att inte kunna ta på sig en matchtröja och gå på match. Hur eller hur är det svårt att ta in att sådant här kan hända. Bestört och beklagligt. Man blir bara jätteledsen.

Kenth Williamsson (S);
– Tragisk utveckling I världen just nu. Som kort reflektion kan man säga att utvecklingen går åt fel håll på många platser. Krig och andra oroligheter ökar, hat och hot ökar. Det kommer väldigt nära när vi drabbas. 

Premiärministern i Belgien kommenterade att ”vi kommer aldrig vika oss för terrorism”. 

På tisdagsmorgonen ska gärningsmannen ha skjutits ihjäl på ett kafé under ett polisingripande i Schaerbeek. Gärningspersonen ska vara känd av belgisk polis sedan tidigare. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *