Nyheter

Kommundirektören: Ansträngt läge

Nyheter Ansträngt läge med hög personalfrånvaro. – Vi uppmanar alla som kan att ställa upp, menar Annika Hedvall.

Digitalt kommunfullmäktige genomfördes under måndagskvällen

Årets första kommunfullmäktige genomfördes i digital form där Annika Hedvall, kommundirektör, informerade om läget i kommunen. 

– Vi har ett högt smittläge i landet, länet och i kommunen. Vi har ytterligare ökning och det är en smittnivå som vi inte sett tidigare. Det är färre som blir riktigt svårt sjuka. Det fortsätter att öka fortfarande även om de prognoser vi får säger att det ska plana ut. 

– Från och med förra veckan har vi lagt ut en lägesbild för kommunen. Vi har en hög påverkan och smittspridningen påverkar alla i högsta grad hur vi klarar att bemanna skola, vård och omsorg. 

Socialförvaltningen
– Ansträngt läge med hög personalfrånvaro. Svårt att ställa om verksamheten. Dagliga anpassningar och prioriteringar av vissa insatser görs, där livsnödvändiga insatser prioriteras framför andra insatser. Förvaltningen har inte genomfört några större förändringar och aktiviteter genomförs i anpassad form. 

Barn- och utbildningsförvaltningen
– Hög frånvaro och vi har fått ha en del undervisning på distans. På gymnasiet har vi en relativ låg frånvaro. 

Kultur- och fritidsförvaltningen
– Från och med 19 januari är simhallarna öppna för bokade besök. 

Annika Hedvall, kommundirektör, fortsätter; 

– Vi har gått ut och uppmanat till våra medarbetare och kommuninvånare att ställa upp inom vård, skola eller annan kommunal verksamhet. Alla som kan tänka sig att ställa upp – hör av er. Vi tror att vi kommer att ha en ansträngd situation några veckor framöver. De som kan ska arbeta hemifrån och möten ska genomföras digitalt. En avvecklingsplan görs nu då man tror att smittläget går ned och att man successivt kan ta bort de restriktioner som gäller. 

– Vi har inte gått upp i stabsläget som vi hade i inledningen av pandemin. Vi har samordningsmöten varje vecka för bevakning av lägesbild, resurser och personalläget. Vi har en väl fungerande organisation och mycket kompetens. Jag känner mig trygg med organisationen som vi har och den har fungerat väl, avrundar Annika Hedvall.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Kommundirektören: Ansträngt läge

Så dåligt skött inom äldreomsorgen , mest tungt i hemtjänsten de sista åren , det fick många att sluta med god kompetens. Nu är man utsliten värk i hela kropp och inte minst knoppen. Fortfarande dåligt med personal. Ni kör över alla som gör sitt bästa men till slut blir man sjuk. Tänk om och gör rätt för personalen, låt dem själva bestämma hur de ska lägga upp arbetet. De är mer kompetenta än politiker och chefer.

Eller för den delen har man jagat bort personal på grund av arbetsmiljön.
Man ska hålla hela livet. Tänk på det.

Det kanske hade hjälpt med lite fler anställda i förskolan, den belastningen var tung redan innan och ledde till ytterligare sjukskrivningar och att folk inte kan jobba heltid.
Skyll er själva att ni snålar när ni inte lyssnar på organisationerna.
Kanske är ni för långt ifrån, tittar på siffror, eller får förskönade bilder av chefer som vill göra karriär. Vad vet jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *