Nyheter

Kommundirektören ska se över lokaliseringen

Nyheter Motionen från (L) där förslaget var att flytta biblioteket och sfi från Fenix fick positivt besked från två nämnder men avslag hos kommunstyrelsens arbetsutskott.

Arkivfoto

I juni månad lämnades motionen in från (L)-politiker om att flytta biblioteket och sfi bort från gymnasieskolan i Vaggeryd. Kultur- och fritidsnämnden samt barn- och utbildningsnämnden lämnade ett positiv besked på motionen men arbetsutskottet i kommunstyrelsen lämnar avslag.

– Nämnderna lämnade ett positivt besked när kommunfullmäktige lämnade ut motionen på remiss. När vi hade motionen uppe på vårt sammanträde tyckte vi att vi inte ska delvis bifalla den. Delvis är ett svår balansgång, så vi lämnar avslag på motionen. Motionen var skriven att både sfi och biblioteket hängde ihop i samma motion och avslag blev det rätta, säger Ulf Abrahamsson (C) vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Kommundirektören får nu i uppdrag att se över lokaliseringen av biblioteket i Vaggeryd. Därefter kan det bli en utredning. Redovisning kommer att ske på kommunstyrelsen. Om det är intressant går vi då vidare med en utredning om var biblioteket ska ligga. Centralt eller kvar på Fenix, avrundar Ulf Abrahamsson (C).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *