Nyheter

Kommunen fixar villabygget

Kommunen fixar villabygget

Nyheter Att fixa bygglov och allt annat vid en villabyggnation är en stor apparat om man är ovan, men nu har kommunen lanserat en ny modell.

Kommunen fixar genom sin fastighetschef Georg Theodoridis bygglov och allt annat men det handlar om kommunens egen byggnation av sex villor på Himlabacken i Skillingaryd. Spaden sätts snart i jorden för tre av dessa grupphus som ska vara inflyttningsklara till våren. Om ett år är det tänkt att ytterligare tre hus ska byggas.

Det finns intressenter även om det inte är någon rusning ännu. Det berättar Louise Skålberg på Vaggeryds kommun som tillsammans med fastighetschefen samt två från byggföretaget Fransson och Nord – Markus Andersson och Marie Gustavsson – presenterade konceptet vid ett allmänt möte i tisdags kväll.

Husen är Bruno Mathsson-inspirerade och är på 110 kvadratmeter. De byggs i standardutförande men tecknar man sig för köp före byggstarten kan man beställa till annan spis och en hel del annat. När väl huset är klart blir det inte så lätt att göra det.

I maj ska det vara inflyttningsklart för de tre första husen och ett år senare är det tänkt att de tre återstående ska vara klara. Kommunen tar en liten risk genom att bygga dem men genom att det finns brist på bostäder i Skillingaryd hoppas man att intresset kommer. Man har gjort samma sak på två andra områden, Västra strand i Vaggeryd och Kaffegatan i Skillingaryd – båda med gott resultat.

Även om det kostar drygt 2,7 miljoner att bygga tillkommer inget utan tomtmark och övrigt ingår. Driftskostnaderna är mycket låga. Jordvärme ingår och i husen blir det golvvärme. Det blir en anmärkningsvärt låg elräkning på uppskattningsvis 400 kronor i månaden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *