Nyheter

Kommunen går inte vidare med motorprojekt för ungdomar

Nyheter Vid kultur- och fritidsnämnden sammanträde beslutades att inte gå vidare med Lars Seger (M):s förslag att förstärka ungdomsverksamheten och att möta upp de ungdomar som håller sig utanför fritidsverksamheten.

Lars Seger

Det finns ett projekt för motorintresserade ungdomar (förkortas MIU) som är under uppstart i landet som sker i samverkan med fordonsprogrammen på gymnasieskolor. Kommunen har inget eget fordonsprogram, vilket är huvudförutsättningen, och politikerna i nämnden väljer därför inte att gå vidare med MIU-projektet, som bör drivas i föreningsform. 

Det har tidigare funnits förslag på att vara i gamla vattenverket i Vaggeryd som kunde vara en lämplig plats för att skapa möjligheten för motorintresserade ungdomar i kommunen. Fastighetsenheten säger dock att byggnaden inte är säker att vistas i och att det inte finns någon lämplig byggnad i kommunen för att driva den typen av verksamhet, men vid sammanträdet fick förvaltningen i uppdrag att kontakta Smålands Bilsportförbund för att informera om projektet. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Kommunen går inte vidare med motorprojekt för ungdomar

Visst går det att bygga upp en förening utan att kommunen ska ordna allt men det krävs engagerade människor har själv varit med och byggt upp en ”gör det själv” verkstad på Råslätt och det tog från idé till färdig verkstad 5 år så allt behöver inte någon annan fixa. Men det är enkelt om någon gör allt.

Bra förslag från Seger inte minst med tanke på alla A-traktorer som är i gång. Vore fint om vi kan lösa lokalfrågan, gärna i samarbete med motorklubben.

Dålig stil av kommunen! Bättre att ungdomarna kommer på rätt sida istället.
Det löper ju mer risk att ungdomarna gör annat skit istället.
Blir bara mer och mer imponerad av den kommunledning som finns, och lägger pengar på fel ställe som vanligt.

Om viljan finns så går det. Om nu byggnaden är så dålig varför rivs den då inte ner?
Bra Moderat initiativ.

Inte förvånad att de inte ”vill” ta i frågan. Den kommer ju att kosta pengar. Motorburna intressen ligger ju inte i linje med den ”gröna” linje som kommunen vill visa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *