Nyheter

Kommunen ger bonus till sommarvikarier

Nyheter För att säkra bemanningen i sommar tar socialförvaltningen i Vaggeryds kommun ett nytt grepp genom att införa en sommarbonus till sommarvikarier som väljer att arbeta inom äldreomsorgen, funktionshinderomsorgen eller kostverksamheten. Detta meddelar man i ett pressmeddelande.

Foto: Per Bunnstad

Varje sommar erbjuder socialförvaltningen sommarjobb inom vård och omsorg. Sommarvikarier i socialförvaltningen får lära sig en mängd nya saker och skapa kontakter för framtiden samt fylla på sitt cv med nya erfarenheter. Ofta innebär ett sommarjobb i socialförvaltningen starten på en yrkesbana inom vård och omsorg eller en nyttig erfarenhet för att jobba med människor i framtiden.
— Kompetensförsörjningen är i särklass en av socialförvaltningens största utmaningar och konkurrensen om vård- och omsorgspersonal är tuff inte bara i Vaggeryds kommun utan i hela landet, säger Lotta Damberg, socialchef.

Sedan några år tillbaka finns ett bonussystem för ordinarie personal som ökar sin tjänstgöringsgrad under semesterperioden. Bonussystemet utökas nu till att även omfatta sommarvikarier. Sommarbonussystemet innebär att en bonus betalas ut till de sommarvikarier som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden.
— Precis som många andra kommuner i landet vill vi erbjuda något extra till de vikarier som väljer att arbeta hos oss hela sommaren. Sommarbonus för vikarier provar vi för första gången i år, säger Lotta Damberg.

Information om bonussystemet

  • Utbildad sommarvikarie som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden får 8 000:- i bonus.
  • Outbildad sommarvikarie som arbetar 8 sammanhängande veckor under semesterperioden får 4 000:- i bonus.
  • För att erhålla bonus ska personen ha arbetat minst 75 % i snitt av tjänstgöringsgraden under semesterperioden.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


8 reaktioner på Kommunen ger bonus till sommarvikarier

Istället för att höja kraven på vad man ska ha för egenskaper när man arbetar med äldre så höjer man lönen. De lockar fel människor. Vem får ”städa” upp efter alla dessa vikarier, inte är det högsta hönsen iallafall. Kräks snart. Men snart är de väl deras tur att få hemtjänst och omvårdnad av de som de själva mutat in i yrket. Då blir de väl ändring kanske…

Extremt hög skatt på dessa bonusar tyvärr, mycket högre än på ordinarie lön, blir inte mycket extra i plånboken när det är skattat och klart.

Om ordinarie personal väljer semester efter perioderna och jobbar åtta veckor i sommar måste väl samma regler gälla där!

Och vart är bonusen till personalen som får jobba med ”det vi får”? Lär bli en slitsam sommar…

Håller med ”Anställd” ge den väldigt snåla bonusen till dom som redan är anställda.

Mvh/Bosse

Var är bonusen för dem som redan är anställda som väljer att inte ta semester för att täcka upp? Så nu drar Vaggeryds kommun varför många tycker Vaggeryds kommun är en dålig arbetsgivare. En stort skämt är vad det är.

Tanker är väl att ni som redan är anställda ska få ta er semester. Hur bra profession är man om man utarbetar sig? En längre sjukskrivning kan bli kostsamt.

Finns en anledning till varför många säger upp sig och börjar jobba i andra kommuner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *