Nyheter

Kommunen intresserad av att ge bud på mark

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde diskuterades mark norr om Hammarvägen i Vaggeryd och utmed järnvägen ända upp till Byarum. ”Det är ett allmänt intressant område”.

Från Hammarvägen och utmed järnvägen upp till Byarum är intressant för kommunen

Mark behövs och nu sneglar politikerna på norr om Vaggeryd och kanske en fortsättning på Hammarvägen?

– Det finns ett intresse såklart och vi ska hantera detta med finess. Det är en förlängning från Hammarvägen och ända upp mot Byarum. Vi gör lite mer allvar av diskussionen och tog upp den på senaste sammanträdet, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen och fortsätter att förutom detta områden och Yggen, även diskuterar områden i södra delarna av kommunen för exploatering.

Sveaskog äger marken idag, Gärahov 1:1, och kommunen diskuterar om man ska lägga bud eller inte på marken.

Taggar

Dela


15 reaktioner på Kommunen intresserad av att ge bud på mark

Som vanligt, mitt inlägg misstolkades. Detta har inget med Klevshult, Skillingaryd, Hok eller Ekeryd att göra. Utan jag ifrågasätter lämpligheten att köpa mark vid järnvägen när Trafikverket har så hårda regler om bullerzoner

Lasse
Var ska det byggas industrier i Skillingaryd?
Knappast troligt att folk vill eller vågar bygga bostäder på industriområde.

Lasse R, det är bättre att industrierna byggs i Skillingaryd, och bostäderna i Vaggeryd. För ingen vill bo i ett industriområde, väl?

Till Lasse R.
Den eventuellt ägda marken direkt norr om Vaggeryd utmed järnvägen kan inte användas till bostäder av flera skäl.
Eventuellt mark för handel eller service med vissa förbehåll.

Men när vi köper mark så är det affär mellan två parter där man ska vara överens om hela områdets geografiska yta samt pris.

Eftersom det byggs stora industrier i Skillingaryd bör väll Femklövern ser till att det byggs lägenheter på plats.. Eller hur tänker ni?

Bara det ligger i norra delen av kommunen kan Gert Jonsson med lite Finess fixa tomter utmed järnvägen mot Byarum. När det gäller stora fina tomter som till exempel Gamla Krahners tomt…då hindras det av bullerzoner… Gert Jonsson med femklövern… när ska byggandet av lägenheter i södra delen av kommunen börja? Nu byggs det stora industrier i Skillingaryd. Då bör det även finnas lägenheter. Eller?

Lasse, både som kommun och företagare så måste man ju faktiskt göra det möjligt att bygga bostäder och service-handelshus där folk vill bo och verka.
intresset för att bygga i Vaggeryd är stort.
Personer som jobbar i till exempel Jönköping köper hus i Vaggeryd och pendlar till jobbet. Varför skulle de inte kunna pendla till Skillingaryd?
Helt rätt satsat

Pendla man mellan Vaggeryd och Skillingaryd ta det 6 minuter. Men om man inte bygger i Skillingaryd så flyttar det heller inga kommuninvånare dit… Det finns väll ingen som flyttar till ett ställe där inga bostäder finns… Det bör ju även Gert Jonsson och Femklövern förstå.

När jag började realskolan i Vaggeryd som utombys ankommande från Hok i slutet på 50-talet, minns jag att jag skrattade åt stridigheterna mellan Skillingaryds- och Vaggerydsbor.
Jag kan konstatera att samma löjliga stridigheter fortsätter trots att över 60 år gått sedan dess.

Är det inte dags att växa upp nu och äntligen inse att vi är en kommun vars enda alternativ är att hålla ihop.

Kalla det inte patetiskt när folk trivs på en ort och vill kunna bo kvar när de inte orkar med villan
eller får något handikapp

Inte så lätt att hålla ihop när Skillingaryd missgynnas
Folk som vill flytta hittar inga lägenheter (byggdes inga på tio år) tomter att bygga sig ett hus på är en bristvara de skulle visst få fram 4 st som var bortglömda
Vi värnar om Skillingaryd de första åren som en kommun var det inga problem men sen var det något som förändrades
Det ena efter det andra skulle flyttas till Vaggeryd
Vi vill också ha något för skattekronorna
Rent o snyggt runt omkring oss man ser förfall här o där

Köpa mark utmed järnvägen kan väl inte vara intressant. Trafikverket har ju hårda krav om bullerzoner, åtminstone i Skillingaryd. Men samma lagar kanske inte gäller i norra kommundelen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *