Nyheter

Kommunen IVO-anmäld: ”Tortyr”

Nyheter Vaggeryds kommun har IVO-anmälts av anhöriga till en brukare som anser att dennes behov av vård inte tagits på allvar.

Foto: Sara Mejving

Personen som lider av en svår sjukdomsbild, där bland annat ljudkänslighet ingår, har enligt anmälan förvägrats att få ha hörselskydd på natten. I rummet finns även en apparat som hjälper brukaren med näring och den brukar enligt anmälan ge ifrån sig ett pipande ljud ibland.
”Varje pip är som ett slag mot tinningen, det vill säga som tortyr”, står att läsa i anmälan.

Brukaren får dock ha hörselskydd på dagtid och man ställer sig i anmälan frågande till varför det är skillnad då apparaten riskerar att ge ifrån sig ljud även dagtid.

Men det är inte det enda som tas upp i anmälan. De anhöriga menar att personalen inte kontaktat dem även fast brukaren bett om det. Dessutom har brukaren drabbats av så kallad spetsfot, något som enligt anmälan skulle kunna förhindrats om boendet lyssnat på familjen när de påpekat risken för detta.

Nu är händelserna anmälda till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Taggar

Dela


4 reaktioner på Kommunen IVO-anmäld: ”Tortyr”

Enskilda händelser kan inte refereras till ”som vanligt”, det händer ibland ja, tyvärr.
Männskliga faktorer ställer till det och det blir kännbart för anhöriga och vårdtagaren, sedan har du hundratals vårdtagare som det fungerar bra med.

Ingen är perfekt och jag vill tro att kommunen och d3ss vårdanställda gör sitt bästa dagligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *