Nyheter

Kommunen köper fastigheten på Smedjegatan

Nyheter Vid kommunfullmäktige under gårdagskvällen beslutade ledamöterna att köpa fastigheten där före detta Skillingarydsalvan funnits och från och med nästa år blir här den dagliga verksamheten "Fabriken". Många politiker yrkade bifall trots att det var ett framstressat ärende.

Arkivfoto. Framstressat ärendet blev nu beslut. Kommunen köper fastigheten på Smedjegatan i Skillingaryd

– Vi yrkar bilfall och vår syn är att socialnämnden själva har beslutat att det är ett bra köp och att det är en bra plats att ha verksamhet i. Det vi reagerat på är att ärendet stressats fram och att vi inte har tillräckligt med handlingar, risken är stor att man missar något, säger Kenth Williamsson (S).

Gert Jonsson (M), som också yrkar bifall till köpet, medger att det finns synpunkter på handlingar och att ärendet har varit skyndsamt men säger samtidigt att han inte är sämre än att han håller med om att kommundirektören inte skulle sagt upp avtalet med fastighetsägaren som hyr ut till Vaggerydsfabriken idag.

– Jag yrkar också bifall. Jag håller med Kenth att det var stressigt att få fram köpet. Någonstans tar detta ärende inte slut. Det var likadant i Kommunstyrelsen. Jag har ingen som helst kritik mot vår ekonomiavdelning men driftkalkylen stämmer inte. För mig är det en riskkalkyl på 1,75 procent ränta till år 2040. Jag förstår inte varför vi inte har ordning och reda på ärenden. Det är stress. Jag måste få ge litet tips. På köpehandlingen har Roger, säljaren, bevittnat sin egen namnteckning. Det ska vara rätt om det ska gälla, påpekar Ulf Abrahamsson (C).

– Förhandlas det aldrig om priser när kommunen köper något, det var likadant med Fridhem i Vaggeryd? Undrar Jan-Olof Svedberg (SD) som även yrkar bifall till köpet.

Ockulär besiktning har gjorts på fastigheten som kommunen nu köpt och för att den ska kunna användas till daglig verksamhet ska den renoveras invändigt för 1,5 miljon kronor, utvändigt behövs en del fönster ska bytas för 150 000 kronor och framöver behövs det kompletteras med ventilationssystem och utbyte av värmesystem för strax över 1 miljon kronor. Totala investeringskostnaden uppgår till närmare 2,6 miljoner kronor. Räntan på kalkylen är satt till 1,75% till år 2040, vilket Ulf Abrahamsson (C) hade synpunkter på. Fastigheten köps för 2,5 miljoner kronor.

I socialnämnden vann flyttning av ”Fabriken” från Vaggeryd till Skillingaryd med knappa rösterna 7–6.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *