Nyheter

Kommunen köper fastigheten

Nyheter Vid ett extrainsatt sammanträde med kommunstyrelsens ledamöter under torsdagseftermiddagen beslutades att gamla Skillingarydsalvans lokaler vid Smedjegatan blir kommunalt. ”Säljaren har accepterat budet”.

Arkivfoto

– Vi hade tidigare kalkyler som var preliminära. Nu har vi tittat på ärendet lite extra och vi köper fastigheten för 2,5 miljoner kronor och kommer att renovera lokalen för 1,5 miljon kronor, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– När vi hade uppe köpet på kommunstyrelsens arbetsutskott tog vi beslut att socialnämnden ska flytta verksamheten ”Fabriken” hit. Vi tycker inte att hanteringen varit så bra samt att socialnämnden noterade att det hanterades hastigt med ett bristande underlag. Det är viktigt att vi får in rutiner i sådana här snabba ärenden så att vi slipper hamna i dessa diskussioner, säger Kenth Williamsson (S).

– Alla ledamöter yrkade bifall, förutom (SD) som var emot förslaget idag och de har även reserverat sig mot ärendet, säger Gert.

Gert fortsätter att förklara att kommunstyrelsen trodde att de ägde frågan, men det gjorde de inte. Han understryker att det här skulle gått via socialnämnden så att Peter Fransson (S) agerande var rätt. Men Gert lovar att de ska bättra sig och ha bättre framförhållning framöver. Kommunen tillträder som ägare av fastigheten den 1 mars.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kommunen köper fastigheten

Gator i Vaggeryd o skillingaryd bryr man sej ej om såg senast idag en stackare med rullstol som knappt kom fram på trottoar vid Sörgården. Men är finns till fastigheter som man hastigt köper innan man vet ens om man får köpa då finns det pengar o inga problem. Men under håll av vägar trottoarer för våra gamla i kommunen är inte så viktigt så otroligt besviken på Gert o co prioritera rätt för en gång skull.

Apropå att dagverksamheten ”Fabriken” skall flytta till inköpta lokaler.

Jag hoppas att kommunen har lärt sig av debaclet med Smedjegatan för några år sedan och informerar berörda personers gode män i god tid. Samt att hålla sig till sanningen den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *