Nyheter

Kommunen köper ”Skillingarydsalvan”

Nyheter Vid ett extra sammanträde i går beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott att föreslå kommunstyrelsen att köpa Skillingarydsalvans tidigare fastighet på Smedjegatan i Skillingaryd.

Det innebär att kommunstyrelsen kommer att ge sitt klartecken den 10 januari.
Kommunstyrelsens arbetsutskott som omfattar fem ordinarie ledamöter var dock inte enig. Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) föreslår att kommunstyrelsen köper
fastigheten under förutsättning att socialnämnden fattar beslut om att flytta verksamhet till fastigheten.
Oppositionsrådet Kenth Williamsson (S) föreslog också bifall till förslaget.
Ulf Abrahamsson (C) däremot gick på avslagslinjen. Han ställde sig inte bakom texten under ”sammanfattning av ärendet” i socialförvaltningens skrivelse 2017-12-05. Hans motivering var att den skillnad mellan privata och kommunala hyresvärdar som beskrivs tyder på okunskap om hur marknaden fungerar.
Utgångsbudet för fastigheten är 2,5 miljoner kronor.
Nu återstår bara det viktigaste, att vänta och se om det till sist blir kommunen som tar över Skillingarydsalvans tidigare lokaler. Elisabeth Christensen på Svensk Fastighetsförmedling klargör:
– Jag vill betona att inget är skrivet och att vi även för samtal med andra intressenter, säger hon.
Fotnot: Skillingarydsalvan är numera lokaliserad på Logatan 11 i Skillingaryd med nya ägare sedan ett par år tillbaka.
.

Skillingarydsalvan

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen köper ”Skillingarydsalvan”

Att köpa denna fastighet, får tyvärr andra negativa konsekvenser. För de funktionshindrade som nu skall tvingas att transporteras till denna lokal från norra delen av kommunen är högts olämpligt. De funktionshindrade och anhöriga kommer med all rätt inte finna sig i detta.
För något år sedan, gjordes en liknade flytt av verksamhet från Karlavägen, trots stora protester från brukare och anhörighet. Gör inte om detta misstag. Det måste finnas lämpliga lokaler både, i norra och södra delen för denna verksamhet så man slipper onödiga transporter mellan orterna.

Thomas Axelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *