Nyheter

Kommunen och regionen kritiseras av IVO

Nyheter Inspektionen för vård- och omsorg (IVO) är kritiska till både regionen och Vaggeryds kommun. Detta då man i ett beslut menar att samordningen och uppföljningen brustit gällande en vårdtagare.

Pressbild

För ett år sedan så anmäldes regionen och Vaggeryds kommun till IVO. Ett år senare har myndigheten utrett det hela och man har kommit fram till att de båda brustit i samordnad planering för att förebygga den rörelseinskränkning som patienten drabbats av i båda sina fotleder.

Lyckades inte hitta alternativ

Patienten var sängliggande och det framgår också av beslutet från IVO att denne tackat nej till rörelseträning. Men man riktar kritik mot att att vårdgivarna inte lyckats samordna en individuell planering patienten drabbades därmed av rörelseinskränkning i båda sina fotleder. Man pekar också på att vårdgivarna inte lyckats hitta alternativa lösningar och att det varit otydligt med ansvarsfördelningen.

Vaggeryds kommun har gjort en internutredning och har kunnat konstatera att rehab-personal inte besökt patienten regelbundet, vilket kan ha bidragit till fötternas status. Dessutom menar man att patienten varit inskriven på fyra olika vårdcentraler vilket har gjort det svårt att planera.

IVO avslutar ärendet, men skriver i beslutet att de kan komma följa upp hur vårdgivarna förebygger de brister som man pekar på i beslutet.

Taggar
IVO

Dela


2 reaktioner på Kommunen och regionen kritiseras av IVO

Här har vårdgivarna inte hittat alternativ och ändå vill man slopa lagen om valfrihetssystem. Kanske bra att ha den kvar och efter en upphandling som håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *