Nyheter

Kommunen om förfallet vid skolan

Nyheter ”Utemiljön förfaller”. Ja, det menar en läsare som undrar när bland annat klotter ska saneras från Fågelforsskolans väggar. – Vi kommer utföra åtgärder efterhand, säger Magnus Ljunggren som är teknisk chef i Vaggeryds kommun.

Foto: Privat

Basketkorgar som saknar nät. Bänkar som faller samman. Klotter på dörrar. Det är ingen trevlig syn som möter eleverna på skolan i Skillingaryd, men åtgärder är på gång berättar Magnus Ljunggren.
– Vi är i gång med detta där man tillsammans med de som bedriver verksamheten identifierar fel och brister och sedan kommer det komma rullande åtgärder. Utan att gå in på varje detalj så kommer det ske en del åtgärder.

Hur lång tid tar det?
– Det vågar jag inte svara på exakt, för det är en process mellan delvis tekniska kontoret och skolan. Sedan ska det läggas beställningar på åtgärder med mera när man är överens om åtgärder.

Claes Karlsson är kommunens fastighetschef och han berättar att man påbörjat ett arbete för att organisera upp bitarna med underhåll och med mer tydligare fördelning över ansvarsområden. Just nu pågår det en inventering över vad man behöver underhålla och rusta upp. Vi har också fått ett årligt anslag i budgeten att lägga på just utemiljöer.

Claes Karlsson berättar också att det det tagits fram ett styrdokument om olika ansvarsbitar om vem som är ansvarig för att underhålla och upprusta vad.

Men för att ta ett exempel med de trasiga basketkorgarna. Är det ni på tekniska kontoret eller skolan som ska fixa det?
– Det är vi som ska åtgärda det. Sedan om det hamnar högst på priolistan, det återstår att se. Det kan ju finnas någon lekplats som kanske helt enkelt är farlig att vara på och då måste vi ju rusta upp eller ta bort den först.

Magnus Ljunggren säger att det handlar om prioriteringar av medel och resurser när det beslutas om vad som ska åtgärdas.
– Men här är bättringar att göra och det kommer att ske.

Foto: Läsarbild  [1/5]

Foto: Läsarbild  [2/5]

Foto: Läsarbild  [3/5]

Foto: Läsarbild  [4/5]

Foto: Läsarbild  [5/5]

Taggar

Dela


10 reaktioner på Kommunen om förfallet vid skolan

Bra skrivet Roland. Håller med om att nuvarande system inte fungerar särskilt bra. Dels är det rörigt, vem man ska kontaktas i varje särskilt ärende, dels vem som har ansvar för vad. För många aktörer. Sedan tror jag att det är viktigt att barn och elever lär känna vaktmästare/ lokalvårdare för att respektera deras arbetsinsats. Vaggeryds kommun ska ju arbeta efter ”hållbar framtid”, då måste det synas.

Håller med Jörgen att det behövs en förändring efter valet i höst. Vi Socialdemokrater vill gärna leda denna förändring. Men jag förstår inte varför du och resten av Femklövern inte kan ta itu med förfallet redan nu?

Oerhört viktigt att ta tag i det. När byggnader förfaller så här sänder det signaler om hopplöshet.
Låt inte Vaggeryd eller Skillingaryd förfalla till att se ut som motsvarande förorter som ni hittar i storstäderna. Eller, det känns nästan som vi redan är där kanske?

Roland Thörnberg – På kvällarna har det aldrig funnits några vaktmästare, men då fanns å andra sidan inte det klientel som valt att göra Fågelforsskolan till kvällslig mötesplats med bråk och handel med knark.

Polisen patrullerar förbi här varje kväll, men det räcker tyvärr inte. Det kanske är en tydligare föräldrakontroll som behövs, där vi håller lite koll på vad våra gullungar håller på med på kvällarna?

Bra Roland, håller med dig.
Mitt förslag är att anställa en kommunalt anställd vaktmästare per skolområde som är spindeln i nätet i sitt område.
Det saknas verkstad inom både politik och förvaltningar. Det är mycket snack och lite verkstad.
Hoppas det blir förändring efter valet i höst.
Det behövs lite nya personer på toppen😊

Förr fanns det en vaktmästare på skolan som höll ordning på inne- och utemiljön och hade respekt hos eleverna! Alla kände honom och hade både bra och mindre bra dialoger med honom men det var i alla fall lite ordning och reda på den tiden. Nu finns inget! När skolan ser ut som den är så bryr sig inte eleverna om att hålla någon som helst ordning. Döm inte eleverna för förfallet och förstörelsen. Det ligger på kommunens bord (långbord).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *