Nyheter

Kommunen polisanmäler Postnord

Nyheter Körning på gångvägar och på gräsmattan intill har medfört att kommunen har kontaktat Postnord i ärendet. Vid tekniska nämndens senaste sammanträde var nämnden helt enig. Det blir en polisanmälan

Vid Östra Allégatan i Skillingaryd är lådorna placerade vid fastighetsgräns och mellan bilväg och fastigheterna finns en gångväg

Efter att ha slutat dela ut posten med cykel samt att fler paket skulle med ut skaffades större bilar för att Postnord ska kunna dela ut post till boende. Men vid exempelvis Östra Allégatan uppmärksammades det att gräskanten kördes sönder och att Postnord använder sig av gångvägen för att komma åt fastighetsägarens lådor.

Kommunen kontaktade Postnord som tidigare sagt att kommunen får ordna lådsamlingar, med ett antal lådor samlade vid en punkt. Tekniska nämnden svarade med att det är Postnords uppdrag, men ställer sig positiv till att hjälpa till i ärendets gång med tillstånd med mera. I tisdags var frågan uppe igen och det var enig nämnd som beslutade att en polisanmälan kommer att göras.

– Posten har sagt att de ska fortsätta köra med bilarna på gångvägen och gräset. De försöker att lägga över allt på kommunen. ”Storebrorsfasoner” säger vi och fullföljer det vi tänkt tidigare. Vi kommer att polisanmäla posten för brott mot terränglagen, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Här finns artikeln som vi publicerade för en månad sedan

Taggar

Dela


17 reaktioner på Kommunen polisanmäler Postnord

Vaggeryd kommuns tekniska nämnd polisanmälan mot Postnord driver på utvecklingen till lådsamlingar maximalt 200 meter från bostaden. Post och telestyrelsen har redan agerat med ett förslag i samma riktning. Kom ihåg att det finns ingen skyldighet för villaägare att ha en postlåda. Själv har såväl jag en digital myndighetsbrevlåda vilket inte heller är någon skyldighet. Min fysiska brevlåda kommer inte flyttas utan den tar jag bort utav egen vilja. Vill kommunen mig något så får de använda den digitala myndighetsbrevlåda. Sänds små paket till mig får Postnord komma och knacka på eller meddela var jag kan hämta paketet. Prenumeration på veckotidningar eller dagstidningar blir att sluta med.
Ett tätort eller stad utan naturlig postservice blir ett fattigare samhälle.

Bo Holst: Rätt analys. Kommunen driver på utvecklingen till lådsamlingar för de boende. Det är bättre för Postnord och sämre för de boende.

På vår gata kör bilar dagligen, det vill säga hela tiden, mot enkelriktat. Ännu har ingen reagerat, så det verkar vara ”fritt fram”. Kanske något att ta tag i för kommunen.

Hoppas kommunen stämmer dom fastighetsägare som parkera sina bilar på gräset på östra Allergatan eller kör/parkera ut med gång/cykelbanan på Åkersvägen också då när det ändå är nere på sandlådenivå.

Vilka sandlådefasoner. Kom överens med Postnord. Varför inte bredda gångvägen och underlätta hanteringen för både Postnord och boende?
Att sätta upp lådsamlingar löser inte så mycket heller. Så länge det finns hemleverans av paket som valbart alternativ så kommer nya problem att uppstå. Postnord måste ju kunna leverera till samtliga kommuninvånare.
Är det då inte rimligt att kommunen ser till att underlätta för Postnord istället för att stämma dem?
Vilket slöseri med skattepengar.
Skärp er!

Ska man ta fram fakta i detta sammanhang så är det kommunen själv som har skapat detta problem när kommunen började bygga gång- och cykelbanor i våra samhällen så försvårade man även för postbilar.

Vem är Postnord? Det är alltid den enskilde chauffören som har skyldigheten att framföra ett fordon på rätt sätt, så även aktuell kommuns anställda i sina fordon, för de är väl änglar och kör enligt hastighetsgräns på rätt avstånd och även miljövänligt? Eller är det så att ”Skillingaryd bryter mot lagen” då? Skapa en dialog istället för konfrontation, och kliv av den väldigt höga hästen. Alltid lätt att mobba den som är redan mobbad!

Så kommunen bryter inte mot att köra på gång- opchcykelbanor när de klipper gräs? Eller ska vi polisanmäla dem (oss skattebetalare)? Tror inte att de styrande betalar med egna pengar utan kommer från skatter och avgifter(som är en förtäckt skatt).

Herregud!
Kommunen måste väl ha annat att göra en att stämma Postnord. Placera postlådorna. De kan väl placeras vid vägen i stället för vid husen där bilarna måste åka där det finns gräs och gångbana.
Då ska väl kommunen stämma bolaget som kör ut morgontidningen också.
Kommunen har väl inga pengar kvar i sin budget till hösten det är väl därför de stämmer…

Nu är det så att de polisanmäler Postnord. Inte stämmer dem. En polisanmälan kostar inte mer än ett eventuellt samtal. Tycker att det är bra att kommunen anmäler det. För förstör man cykelväg me mea ska det anmälas.

Det år lätt att sitta på en stol med ansvarsfrihet och polisanmäla hit och dit. Gör rätt i stället.

Då säger jag så här: Underlätta så att posten kommer åt brevlådorna utan att behöva köra där. Eller ska de stackare som kör bilen parkera bilen och gå till varje brevlåda?
Det är ju knappast brevbärarens fel att de måste framföra en bil i stället för en cykel som det var förr.

Bra skrivet Anna det är de jag menar underlätta för posten med åtkomlighet till alla brevlådor så slipper de att köra på dessa smala gångar eller gör så som i Amerika släng posten över staketet intill dörren så slipper kommunen polisanmäla posten för att köra på gräsmattan.

Själv funderar jag på hur Svensk direktreklam arbetar.

I Vaggeryd delar detta företag ut reklam i en vanlig vänsterstyrd bil och kör därför mestadels på vänster sida av gatorna!

Högertrafikomläggningen gjordes redan 3 september 1967 vilket borde vara svårt att missa vid det här laget, cirka 54 år senare…

Bra, men ännu värre är det att Posten kör med bil på cykelbanan / gångbanan på Storgatan och Åkersvägen (och även andra trottoarer). Hur skulle det se ut i trafiken om alla skulle vara så laglösa som Posten?

Kommunen ska underlätta för posten och för de boende att få sin post inte krångla till det med gångar och tillfarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *