Nyheter

Kommunen prisade interna insatser

Nyheter Insatser för miljö, digital lösning och årets förbättringsförslag premierades under kommunfullmäktiges avslutning i måndags kväll. Totalt var nio grupper nominerade och tre stod som segrare och fick blommor och tårtspade bland annat...

Motiveringen till årets miljöinsats;

Arbetsmarknadsenheten och gata- parkenheten har ett återkommande gott samarbete kring arbetet att bekämpa den invasiva arten jättebalsamin i Vaggeryds kommun.

Arbetsmarknadsenheten har i fält ryckt upp jättebalsamin med rötterna, lagt dem i plastpåsar och skickat till förbränning. Arbetet bidrar till att minska beståndet av jättebalsamin och gynnar den biologiska mångfalden.

Det innebär också arbetstillfällen för deltagare på arbetsmarknadsenheten som i sin tur stärker den sociala hållbarheten.

Övriga nominerade var upphandlingsenheten gällande hållbarhetskrav i upphandlingar samt Sörgårdsskolans kök om matsvinssoppa som serveras i unika åkerbrukade koppar.

Årets miljöinsats vanns av kommunledningskontoret arbetsmarknadsenheten, tekniska kontoret gata- och parkenheten

Felanmälan i fastighetssystem ger snabb hjälp och service

Nya fastighetssystemet Pigello har rullats ut bland både interna och externa hyresgäster.

I arbetet under året har verktyget för felanmälan stått i fokus. Alla hyresgäster kan nu få en överblick över sina felanmälningar. Inga ärenden försvinner i någons mailbox eller glöms bort.

Kommunens externa entreprenörer är också nöjda med systemet, rätt entreprenör får sina ärenden med en gång och jobben kan utföras snabbare.

Övriga nominerade var arbetsgruppen för införande av RBok samt arbetsgruppen för samarbete kring system som skapar samverkan mellan stora förvaltningar.

Tekniska kontoret, fastighetsenheten, tog hem priset för sin insats gällande digital lösning. 

Intensiv hemrehabilitering ger möjlighet att bo kvar hemma längre

IHR teamet (Intensiv hemrehabilitering) leds av en områdeschef och består av fysioterapeut, arbetsterapeut och undersköterskor.

Genom att erbjuda intensiv rehabilitering i hemmet blir brukaren delaktig i skapandet av rehabiliteringsplan. Invånare med behov av vård i vår kommun får nu möjlighet till ökad aktivitet- och funktionsförmåga i eget boende, ökad självständighet och möjlighet att bo kvar hemma i längre utsträckning.

Övriga nominerade var demensenheten på Furugården och räddningstjänsten. 

IHR (Intensiv hemrehabilitering) under socialförvaltningen tog hem årets insats om förbättringsförslag.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen prisade interna insatser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *