Nyheter

Kommunen snabba med hjälp till skuldsatta

Nyheter Enligt en undersökning som Konsumentverket gjord så är Vaggeryds kommun snabba med att ge hjälp till skuldsatta.  

Foto: Arkivbild och Pixabay

Enligt Konsumentverkets undersökning så är den genomsnittliga väntetiden i Jönköpings län två veckor från det att den som vill ha hjälp har tagit kontakt fram tills det första mötet sker.
– Jag jobbar inte 100 procent med budget, och skuldrådgivning, men jag försöker prioritera dessa ärenden då det ofta är känsliga ämnen för individen, och ibland även en färskvara och då är det gynnsamt att smida medans järnet är varmt, berättar Jessica Palm som är budget- och skuldrådgivare på Vaggeryds kommun.

Varje kommun är skyldiga att ha en budget- och skuldrådgivare som de som hamnat i ekonomiskt trångmål kan vända sig till. Kommunen jobbar inte med uppsökande verksamhet, utan det är klienterna själva som får vända sig till kommunen om de behöver råd gällande ekonomin.

Gällande det nuvarande världsläget så säger Jessica Palm att hon inte märkt av någon ökning av klienter just nu, men lägger till att hon anar orosmoln framåt.
– Räntan har stigit, matpriser och el har ökat i kostnad, man kämpar in i det längsta med att klara sin budget och ekonomi. Jag tänker att det då eventuellt blir en viss eftersläpning. Framtiden är oviss med nuvarande lågkonjunktur och Kronofogden flaggar även för fler ärenden hos dem.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen snabba med hjälp till skuldsatta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *