Nyheter

Kommunen söker bostäder till flyktingar

Nyheter På grund av Rysslands invasion av Ukraina har miljoner människor drivits på flykt. Just nu genomför Länsstyrelsen i samarbete med kommunerna en inventering av vilka möjligheter som finns att erbjuda boende för människor på flykt.

Arkivbild

Tidigare har en inventering skett inom kommunerna. Denna gång sker kartläggningen hos privata företagare, föreningar och frivillorganisationer. Exempel på lokaler och anläggningar som efterfrågas är lägenheter, vandrarhem, campingplatser, idrottshallar och lagerlokaler.

I nuläget är inte privatbostäder aktuella.

I samband med inventeringen får du uppge information om exempelvis möjligt tillträdesdatum, antal boendeplatser, möjlighet till självhushållning med mera.

Anmälan innebär inget bindande eller åtagande om att erbjuda boende i det här skedet. Migrationsverket kommer ta kontakt om det blir aktuellt att använda boendeplatserna.

I nuläget är inte alla förutsättningar om vad som kommer att gälla för dig som upplåter lokaler helt klara. Migrationsverket kommer inom kort att informera om ersättningar och regler.

Som kommun kommer vi sammanställa listan och skicka den till Länstyrelsen den 23 mars.

Källa: Pressmeddelande Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


5 reaktioner på Kommunen söker bostäder till flyktingar

Lokalen som bågskyttarna var i för 4-5 år sedan står fortfarande tom ( kommunägd) är den också.
Det är en stor och fin lokal som kanske kan användas.

Det finns ju ett par paddelbanor i kommunen, de kanske kan vara lämpliga när intresset för sporten går ner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *