Nyheter

Kommunen söker vuxenvandrare

Nyheter Anmälan har öppnat för kommunens föreningar att anmäla sig till årets tillfällen för vuxenvandring.

Föreningar som kan vara med och vandra ska vara bidragsberättigad i Vaggeryds kommun och man ska vara minst fyra föreningsmedlemmar som vandrar för att möjliggöra uppdelning två och två. Vi har pratat med Reshat Shabani och Patricia Magnusson som båda jobbar som fältsekreterare i Vaggeryds kommun. 

– Vi erbjuder 24 helger och två vardagskvällar i år. Vardagskvällarna blir vid skolavslutningen, då kommer det att gå dubbla föreningar. En som har norra och en som har södra kommundelen. Även om vi åker till Liseberg med niorna så har vi vuxna som är ute och går och det har varit ett vinnande koncept tidigare och det har varit väldigt lugnt. Det bidrar till mycket trygghet, berättar Reshat Shabani.

Brukar det vara svårt att få tag i föreningar som hjälper till med vuxenvandring?

– Nej, det har varit tvärtom. Vi har nästan haft för många men i år har vi inte skickat ut brev till alla föreningar som vi har gjort tidigare. Nu går vi den digitala vägen i stället och man hittar info på kommunens hemsida. I dagsläget har vi elva föreningar som redan har varit inne och sökt. Vi uppmanar de som vill vandra att anmäla sig och inte drar ut på det för länge för i år är det först till kvarn som gäller, avslutar Reshat. 

Patricia Magnusson och Reshat Shabani. Foto: Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen söker vuxenvandrare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *