Nyheter

Kommunen svarar om felaktiga informationen

Nyheter Informationen på Google om bibliotekets öppettider i Skillingaryd stämmer inte överens med verkligheten. Nu ska kommunen ta tag i frågan.

Foto: Henrik Skoglund

Artikelförfattaren beskrev i denna krönika om hur han lurades av Google om att biblioteket i Skillingaryd var öppet under fredagen. Något som inte visade sig stämma med verkligheten. Om man väl klickade sig in på bibliotekets hemsida så redogjordes dock den för korrekta öppettider.

Undertecknad skickade även ett mejl till kommunen:
”Googlar man på Skillingaryds bibliotek så står det på Googles sida att det är öppet fredag 10–13. Men går man in på webbsidan så står det stängt. Är ni medvetna om detta? Om så, vad kan ni göra åt problemet? Går det ens att göra något”?

Bibliotekschefen Åsa Storck svarar:
–Vi är medvetna om att det kan stå fel på Googles sidor, som i detta fall, och hänvisar alltid våra besökare att gå in på bibliotekets hemsida som vi själva hanterar, för att få rätt besked när det gäller öppettider.

Hon fortsätter:
– Vi går ibland in och ändrar på Googles sidor, men det är inte alltid vi har möjlighet till det eller att det inte har fungerat. Google har nyligen lanserat en funktion där man själv kan plocka bort öppettider från deras sida. Denna funktion kommer vi använda oss av framåt.

När artikelförfattaren återvände till biblioteket senare under dagen så var där två andra som också hade åkt in till Skillingaryd i tron om att biblioteket var öppet efter att ha googlat om saken.

Taggar

Dela


Läs mer

Skoglund: Google går inte lita på

4 reaktioner på Kommunen svarar om felaktiga informationen

Anslut er till tjänsten ”meröppet” så kommer man alltid in och kan strunta i öppettiderna, hur smidigt som helst!

Det vill inte jag göra. Jag vill gå in och träffa den trevliga personalen. Där får man alltid bra tips, och man blir alltid trevligt bemött.

Anna det kan man ju göra ändå men om man behöver komma in någon gång när det inte är öppet som personen i artikeln så har man inte åkt dit i onödan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *