Nyheter

Kommunen ute och cyklar…

Nyheter Nu ska kommunen ut och cykla med start på måndag.

Elcykel. Arkivbild

Vaggeryds kommun är med i projektet Hela Resan – hållbart resande i Jönköpings län. Det är ett fyraårigt projekt som drivs av Energikontoret Norra Småland. Som en del i projektet har alla arbetsgivare i Jönköpings län möjlighet att låna elcyklar eller ellådecyklar gratis.

Framöver kommer Vaggeryds kommun att låna två elcyklar för tjänsteresor. Dessa cyklar kommer att kunna användas av alla anställda inom kommunkoncernen. För att få cyklarna på plats kommer Madeleine Larsson och Viktoria Gustafsson, anställda i Vaggeryds kommun, att cykla från Jönköping till Skillingaryd måndagen den 4 juni.

– I kommunens reviderade miljöprogram har vi mål om att vi ska minska körsträckan med fossila bränslen, bidra till att länets mål om att öka andelen resor med kollektivtrafiken eller cykel med 20 procent uppfylls och utveckla samt främja cykeltrafiken i kommunen. Att låna elcyklarna är en del i den satsningen för att nå våra miljömål, säger Lina Larsson, miljöstrateg i Vaggeryds kommun.

– Majoriteten av alla bilresor i Jönköpings län är under fem kilometer och vid dessa avstånd går det ofta snabbare att förflytta sig med cykel än att boka, hämta upp, köra och parkera en tjänstebil. Vi hoppas att många vill boka elcyklarna och använda det som alternativ till bilen under testperioden. Jag hoppas också att fler arbetsplatser, både kommunala och privata i kommunen, får upp ögonen för elcyklar och ser nyttan med att ha en elcykel i sin egen verksamhet. Förutom att det är miljövänligt så får du också gratis motion och frisk luft på köpet, säger Madeleine Larsson, samordnare för miljöutveckling.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kommunen ute och cyklar…

Kommunen bör göra en allmän kampanj för att få invånarna att cykla till och från jobbet. På dom flesta arbetsplatserna i samhällena bor personalen inom en 3km radie. Klart cykelbart… Gäller även personalen inom kommunens förvaltningar. Tjänsteresorna är nog inte många jämfört med till och frånpendling.

Cykel för alla 😯😯😯

Hur är det tänkt att 2 cyklar ska kunna användas av alla ? ? ?
Storleken på en cykel avgörs ju av hur lång man är…
Man kan inte använda samma cykel utan stora ändringar om användarna är mellan 150 cm och 185 cm…

Eller är det bara dom som är mellan 165 och 175 som ska ”enkelt och snabbt” ska kunna använda cyklarna ? ? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *