Nyheter

Kommunen vill ha hjälp – efterlyser ukrainsk flagga

Nyheter För att visa sin solidaritet med det krigsdrabbade ukrainska folket ville Vaggeryds kommun idag flagga med den ukrainska flaggan utanför Skillingehus. Problemet: De har inte fått tag i någon flagga och nu vill de ha hjälp.

Kommunen efterlyser en sån här flagga. Foto: Pixabay

Under måndagen kom det ett pressmeddelande från Vaggeryds kommun där de berättade att de skulle flagga med den ukrainska flaggan utanför Skillingehus.
– Vi står upp för fred, demokrati och rätten till självbestämmande i Ukraina. I Sverige har vi möjligheten att framföra våra ståndpunkter fritt och utan risk för repressalier. Vi tar det ofta för självklart, men händelserna den senaste veckan i vårt eget Europa visar att frihet och demokrati inte kan tas för givet, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson och kommunfullmäktiges ordförande Mats Oskarsson i ett gemensamt uttalande.

Problemet är bara att kommunen inte lyckats få tag i någon ukrainsk flagga.
– Vi har ringt runt till företag och organisationer med kopplingar till Ukraina för att få tag i en flagga men inte lyckats, säger kommundirektören Annika Hedvall till Skillingaryd.nu.

Idag är det kommunfullmäktige och kommunen vill visa sitt stöd i samband med det.
– Vi vill gärna visa vårat stöd till det ukrainska folket. Så är det någon som har en ukrainsk flagga som de vill låna ut så får de gärna hjälpa oss. Man kan ringa kommunens växelnummer, säger Annika Hedvall.

Kommunens växelnummer är 0370-67 80 00.

Det var i torsdags förra veckan som Ryssland invaderade Ukraina och kriget är nu inne på sin femte dag.

Kommundirektör Annika Hedvall och kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson nedanför flaggstängerna utanför Skillingehus. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen vill ha hjälp – efterlyser ukrainsk flagga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *