Nyheter

Kommunens syn på Nestors/Götarps hage

Kommunens syn på Nestors/Götarps hage

Nyheter Politikerna i Vaggeryds kommun har till sist enats om ännu ett detaljplaneförslag för Götarps hage, förmodligen det sista i den här vändan.

Handläggarna har under samrådsprocessen försökt sätta ord på kommunens uppfattning och har sammanfattat dem så här:

”Det är kommunens vilja och ambition att befintlig arrendator ska kunna ges möjlighet att fortsätta nyttja de sydligaste ängs- och hagmarkerna till arrende så att miljön kvarstår likt den som finns idag.
Miljöprogrammets mål och riktlinjer gäller. Miljöprogrammet upprättades efter att översiktsplanen antagits och vunnit Laga kraft. Området finns med som ett utvecklingsområde i översiktsplanen.
Vaggeryd och Skillingaryds tätorter är sedan några år undantagna bullerzoner för skjutfältets verksamhet. Detta eftersom utveckling av kommunens tätorter måste kunna ske oberoende av dess nära läge till skjutfältet och dess nuvarande samt framtida övningar.
Som planbeskrivningen anger ska området intill Lagan bevaras. Utveckling enligt detaljplanen innefattar enklare iordningställande så som skötsel av naturmarken samt ev. enklare åtgärder av befintlig gång- och cykelväg intill Södra Parkvägen. I området får bara sådant som är tillåtet enligt PBL’s föreskrifter om Natur göras”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *