Nyheter

Kommunens vägar är hårt belastade

Nyheter Vaggeryds kommun har getts tillfälle att yttra sig över remiss över den regionala transportplanen i länet. Och trafiksäkerheten är i fokus på våra riksvägar och länsvägar i kommunen.

– Det finns brister i vår kommun. Om man tittar på vägen mellan Skillingaryd och Bredaryd är det mycket tung trafik och många olyckor. Trafikverket ska titta på detta och stärka upp trafiksäkerheten. Vi lyfter upp detta som en synpunkt på den regionala transportplanen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Hamnen i Karlskrona gör att vi har mycket transporter på riksväg 30. Vägen är mycket hårt belastad. Vi vill ha kvar 90 som fartgräns men vi måste göra många åtgärder som stärker säkerheten. Vi vill att trafikverket ska satsa på mer vägunderhåll, avslutar Gert.

I den regionala planen planeras även att avsätta 240 miljoner kronor till gång och cykel och 284 miljoner kronor till de större väginvesteringar. Kommunkansliet tycker det är mycket positivt att satsningar görs för att främja och utveckla trafikmiljön för cyklister. Trenden är att cyklandet ökar och ökningen av elcyklar ökar acceptans för pendling även på lite längre sträckor på uppemot en mil.

Utan att göra särskilda prioriteringar anser Vaggeryds kommun i sin skrivelse att det ändå finns skäl att överväga en omprioritering för att överföra vissa medel från gång och cykel till väg för att kunna bibehålla en högre nivå det regionala vägunderhållet, då bland annat länsväg 152;an och riksväg 30 som går igenom kommunen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *