Nyheter

Kommunfullmäktige ställs in

Nyheter På måndag skulle ett färre antal, som det varit de två sista månaderna, kommunfullmäktigeledamöter träffas för sammanträde. Det är nu inställt.

Arkivfoto

Kommunfullmäktiges ordförande har beslutat att ställa in sammanträdet då det är få ärenden vilka heller inte behöver behandlas denna månad. Beslutet är fattat med stöd av kommunfullmäktiges arbetsordning § 8

– Det har hänt tidigare, men det är rätt länge sedan. Anledningen är att vi har för lite ärenden. I juni blir det ett fullsatt fullmäktige, då överenskommelsen om att färre antal inte längre gäller, samt att vi har många tunga ärenden att besluta om, bland annat budget. Vi kommer under junisammanträdet vara i centrumlokalerna i Vaggeryd där det finns gott om plats, säger Gert Jonsson (M).

– När det gäller nämnderna har vi sessionssalen i Skillingehus som är stor och kan nyttjas. Vi ska försöka hitta någon lösning till ledamöter som är 70+ om och hur de kan vara med i digitalt form. Särskild utmaning gäller socialnämnden där många av ärenden är sekretessbelagda, berättar Gert Jonsson (M).

Fotnot; Enligt tidigare utlagd ärendelista var kallelsen på 13 punkter varav mindre än hälften var beslutspunkter.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *