Nyheter

Kommunledning på Sydfrontsbesök

Nyheter Under eftermiddagen bjöds kommunens högsta politiker, tjänstemän och räddningstjänsten in till den stora slutövningen Sydfront 21. – Vi märker att försvaret växlar upp, säger Kenth Williamsson (S). 

Kenth Williamsson (S) var med på informationen om slutövningen Sydfront 21 idag

Kenth Williamsson (S) berättar om eftermiddagen vid Skillingaryds övningsfält och slutövningen Sydfront 21:

– Vi möttes upp vid östra lägret och fick information av pressansvarig, övningsledare och ställföreträdande regementschef på Ing 2 Torbjörn Persson. Sen åkte vi till den nyanlagda bron vid Lagan. Det var väldigt intressant. Jag var ju med på ”min tid” och byggde broar på Ing2, så det här var väldigt intressant att se. I dag bygger man med en helt annan kvalité, snabbhet och stabilitet. Det var en bra eftermiddag helt enkelt och jag är glad över att Försvarsmakten har en öppen syn och välkomnar in representanter från civilsamhället. Som kommuninvånare får man en ytlig syn av ”att något händer”, men när man är på plats blir det tydligt. Det är ett riksintresse och man förstår varför när man får ta del av informationen.

Vi ställde frågan till oppositionsrådet Williamsson (S) hur han tror att Skillingaryds övningsfält kommer att se ut framöver.

– För några år sedan fanns ingen personal på plats och man märker, de senaste åren, att de ökar upp och anställer. Det är så man ser effekten av vilka beslut som tas i riksdagen. Jag tror att det framöver kommer att bli en större verksamhet än vad vi sett tidigare år. De växlar upp, både med fordon och byggnader. Flygfältet i Hagshult är också ett oerhört viktigt fält, avrundar Kenth Williamsson (S) som i dag fått se Sydfront 21 på närmare håll…

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunledning på Sydfrontsbesök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *