Nyheter

Kommunledningen i Bryssel

Nyheter Gert Jonsson, Kenth Williamsson och Annika Hedvall är just nu i Bryssel

Foto; Gert Jonsson

Vad gör ni i Bryssel?

– Syftet med resan är att knyta kontakter vid olika svenska representationer i Bryssel, EU kommissionen, vårt Brysselkontor och  andra samverkanspartners. Målet är att få en bättre förståelse för hur kommunen kan påverka samt dra nytta av alla dessa, i vårt lokala arbeten, då ungefär 50 – 60% av besluten i Bryssel påverkar oss lokalt, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Vilka är på plats och vad kostar det?

– Från vår kommun är det jag, Kenth Williamsson (S) och kommundirektören Annika Hedvall. Tillsammans med våra samverkande kommun är vi närmare 15 personer som åkt till Bryssel. Det blir två nätter här och flygresan dit samt hotellvistelsen kostar 6 500 kronor per person. Kommunen väljer att flyga den här gången för det är det bästa alternativet ur ett ekonomiskt och tidsmässigt perspektiv, säger Gert Jonsson.

Hur ofta görs liknande resor?

– Vår kommun besöker Bryssel en gång per mandatperiod, det vill säga var fjärde år, avslutar Gert Jonsson.

Taggar

6 reaktioner på Kommunledningen i Bryssel

Seriöst!
Vad har kommunen för vinst på att skicka dessa personer till Bryssel? Detta är bara en kostnad för kommunen och nöjesresa för dom som är där. Ytterligare en gång visar kommunen hur värdelösa dom är som organisation jämfört med privata sektorn. Tjänstemannaansvar och redovisnings skyldighet måste bli ett dagligt inslag för kommunpolitiker.

Varför inte jobba på Furugården eller på Sörgården i stället med mänskligt arbete,nu vet vi inte vad de dricker till maten?

Tycker detta är jättebra!
Intressant och lärorikt för dem, viktigt att kunna vidga vyerna utanför kommunen också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *