Nyheter

Kommunledningen i Frankfurt

Nyheter Vilken påverkan höghastighetstågen har för vår regional utveckling har nu vår kommunledning tagit reda på

Kent Williamsson (S), Gert Jonsson (M), Pelle Philip (C) och kommundirektören Bengt-Olof Magnusson är valda av kommunfullmäktige att delta i Södra Vätterbygdens nätverk angående höghastighetsjärnväg. I Södra Vätterbygdens nätverk ingår medlemmar från Vaggeryd, Aneby, Jönköping, Habo och Mullsjö kommuner.

I tre dagar har man från nätverket varit i Frankfurt och åkt tåg, fått inspiration om stationslägen och den infrastruktur som Tyskland har byggt upp.

– Oerhört viktigt att vi måste jobba för att få en starkare infrastruktur. I Frankfurt var man väldigt noga med att invånare skulle kunna åka mellan bostad och arbete, säger Gert Jonsson (M) en av deltagare på resan.

– Där vi var och tittade hade man blandade spår med regional och höghastighetsjärnväg. Det var en upplevelse att åka i. Man kände ingen skillnad. Vi åkte i 280 kilometer i timmen och det märktes inte, säger Kenth Willimansson (S) imponerat.

– Det vill ju till att när tåget kommer att man stiger av och på snabbt. En stark infrastruktur har en stark styrning. De höll i detta med järngrepp och tidtabellen hölls stenhårt. Vi har allt och vinna på det här. Även om alla tåg inte stannar här, så kommer även matarstationerna blir väldigt viktigt. En fungerande infrastruktur är otroligt bra, menar Gert Jonsson (M).

–  I Frankfurt nyttjas marken vid järnvägspåret och man nyttjar den mycket väl. På vissa ställen kallade man det för cykelmotorväg. Fantastisk utveckling, säger Kenth.

Kenth fortsätter att berätta att det fanns stationer i både centrum och utanför centrum i städerna. Bättre puls och det drar till sig mer företag och man kommer mycket närmare med pendling om man har stationen i centrum. En pendling var en del av centrum. man kom direkt ut i centrum. Vi har ett fantastiskt engagemang och det var en bra resa och det finns ett stort engagemang i denna frågan.

– Även om (M) och (L) går emot detta på riksdagsnivå kan vi konstatera att vi i länet är eniga om höghastighetsjärnvägen, avslutar Kenth.

Pelle Philip, Gert Jonsson, Kenth Williamsson och Bengt-Olof Magnusson i Frankfurt

Södra Vätterbygden har varit på intressant tågresa i Frankfurt
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *