Nyheter

Kommunpris öppnar för nyskapande

Nyheter Stadgar blir riktlinjer och nyskapande ska uppmärksammas i det justerade ”Byggnadsvårdspriset”. Det beslutade ett enhälligt kommunfullmäktige under måndagskvällen.

Byggnadsvårdspriset 2017

Priset kommer framöver att heta arkitektur- och byggnadsvårdspris och utökning och delning i två kategorier, inriktning för byggnadsvård och inriktning för nyskapande och utveckling. 

Kenneth Åberg (S) kommenterar ändringen i fullmäktiges talarstol:
– Jag tycker det här är bra pris för de som vårdar kulturarvet och uppmuntrat andra. Vi ska även uppmärksamma nyskapande. Vi måste arbete med de här gestaltningarna och miljöerna som är vackra. Jag yrkar bifall till förändring av det här prisets stadgar. 

Kommunfullmäktige beslutade enligt kommunstyrelsens förslag och utmärkelsen ändras till Vaggeryds kommuns arkitektur- och byggnadsvårdspris. Tidigare stadgar ersätts av föreliggande reviderade riktlinjer. 

I juryn ingår två ledamöter från kultur- och fritidsnämnden, stadsarkitekten, ansvarig tjänsteman inom kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska chefen, två ledamöter från miljö- och byggnämnden och en tjänsteman från miljö- och byggförvaltningen. 

Nomineringen för att vara med i årets pris skulle lämnas in senast den 30:e september. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *