Nyheter

Kommunstyrelsen i normalläge

Nyheter Vid kommunstyrelsens sammanträde under gårdagen valde politikerna att träffas fysiskt och det kommer att bli huvudregeln framöver om smittspridningen inte ökar.

I går var det första sammanträdet med kommunstyrelsen efter sommaruppehållet. 

– Vi körde på som vanligt den här gången och de flesta ledamöterna var fysiskt på plats. Vi höll avstånd och spred ut oss. Våra föredragare fanns dock med på länk. Huvudregeln nu är att vi ska försöka ha fysiska möten hos oss i kommunstyrelsen. Nämnderna själva får besluta hur de vill göra, berättar Gert Jonsson (M), ordförande i kommunstyrelsen. 

– Allt blir mycket lättare när man ser varandra i ögonen. Troligtvis blir kommunfullmäktige fysiskt också nästa gång. Vi har resonerat så här att det är viktigt att vi får till de här fysiska möten för demokratins skull. Många av oss är vaccinerade och vid minsta tecken på sjukdom så håller vi oss hemma, som vi har fått lära oss, menar Gert Jonsson (M). 

Oppositionsrådet Kenth Williamsson (S) håller med och kommenterar att det är mycket lättare att få till en djupare dialog när man är fysiskt närvarande. 

– Vi kommer att avveckla krisledningsstaben och kommer nu ner i ett normalläge, avrundar Gert Jonsson (M). 

Gert Jonsson (M) och Kenth Williamsson (S). Arkivbild

Taggar

4 reaktioner på Kommunstyrelsen i normalläge

Hur ställer sig politikerna till de råd vi fortfarande lever efter?
Enligt folkhälsomyndiheten så råder fortfarande att arbeta hemifrån fram till 30 september. Gäller inte det de folkvalda?

Politiska möten är ingen allmän sammankomst men vi har tidigare utgått från detta råd.
Från och med 15 Juli gäller det 50 personer inomhus utan anvisade sittplatser.
Och 300 personer med anvisade sittplatser.

Sammantaget så följer vi Folkhälsomyndighetens anvisningar med bred marginal.

Sant Gert. Men det var ju faktiskt inte det jag pratade om. Jag pratade bara om det allmänna rådet att vi alla ska jobba hemifrån. Vilket man inte gör om man har fysiska möten. Tror det är ytterst viktigt att ni som politiker föregår med gott exempel. Här gör ni inte det.

Jag har inget förakt mot politiker men tycker det är extremt märkligt när de folkvalda inte lyssnar på vad ”experterna” det vill säga Folkhälsomyndighetens råd till allmänheten.

Håller med Daniel! Arbetet ska ske hemifrån! Men politik kanske inte är arbete? Det finns en anledning till att detta råd finns, även om man är vaccinerad kan man sprida smitta och bli smittad. Att välja att gå på en allmän sammankomst är en helt annan sak. Föregå med gott exempel, håll i och håll ut. Smittspridningen ökar i hela landet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *