Nyheter

Kommunstyrelsens verksamhet gick plus

Nyheter Ljusa strimmor ses och kommunstyrelsen visade ett plusresultat när böckerna stängdes för 2020, trots komplext år.

Gert Jonsson och Kenth Williamsson ser över kassan. Arkivbild.

Kommunstyrelsens demokratimål är uppfyllt då medborgardialogerna är genomförda, om än i digital variant under hösten och i kommunstyrelsens kassa ses ett överskott på 750 000 kronor vilket redovisades under senaste sammanträdet med kommunens styrande.

– Det har varit extra komplext under 2020. Vi ser många ungdomar som är arbetslösa och det påverkar försörjningen, menar Kenth Williamsson (S).

– Vi är mitt inne i en tredje fas av pandemin. Vi har ljusa strimmor när det gäller marknaden och tillverkningsindustrin går hyfsat trots att vaccineringen är försenad. Enligt bankerna spås en ljus framtid. I vår kassa ses ett plus och vi har fått fler invånare, vi säljer mer mark och tomter så det ser bra ut, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Ett skäl att vi har ett överskott är tillskotten från staten och det ser man i landet i stort, men jag upplever inte att försäljningarna av tomter är så enorma, svarar Kenth Williamsson (S).

Den totala årsredovisningen för kommunen får vi återkomma till närmare men trots pandemin ser det ljust ut ekonomiskt meddelar kommunens politiker. Kommunstyrelsens totala budget för 2020 var 72 miljoner kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *