Nyheter

Kontrollen och tillsynen har blivit bättre

Nyheter En plan för hur miljö- och byggnadsförvaltningen ska kontrollera livsmedel har nu spikats hos nämnden. Förvaltningen har dessutom, under föregående år, utfört fler kontroller än vad som tidigare gjorts.

Tillsyn av livsmedel i kommunen genomförs av miljö- och byggnadsförvaltningen

Fortsatta offentliga kontroller av livsmedel ska göras och syftet med kontrollplanen är att säkerställa att den tillsynen av livsmedel i kommunen utförs korrekt. Kontrollen ska ske enligt fastställda rutiner vid inspektion.

– Vi har gjort mycket lite förändringar i kontrollplanen. Den sätter upp regler för hur man ska hantera allt. Det kan handla om skyddsutrustning till personal, säger Anna Jönsson chef på miljö- och byggnadsförvaltningen.

Kontrollerna har under förra året blivit fler och förvaltningen har, med hjälp av ökad bemanning, jobbat igenom kontrollerna som har legat efter.

– Vi har bättrat oss betydligt. Under 2016 hade vi inte full bemanning, vilket vi hade under föregående år och visst man märker skillnad. Livsmedelkontroller har alltid varit prioriterade, säger Johnny Wackt (KD) ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

– Livsmedelskontrollerna är ifatt nu och vi har ökat tillsynen med 12% sedan föregående år. Miljötillsynen är ökad med 76% och hälsoskyddstillsynen är 150% fler 2017 än 2016. Det sistnämnda beror på att vi inte haft någon hälsoskyddstillsyn alls tidigare. Hälsoskyddstillsynen gör vi på bland annat förskolor och campingar, säger Anna Jönsson, chef på miljö- och byggnadsförvaltningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *