Nyheter

Köper padelarenor för 28 miljoner

Nyheter Everysport Media Group AB har i dag ingått avtal om att förvärva resterande 50 procent av aktierna i dotterbolaget Every Padel i Sverige AB som har verksamhet i bland andra Vaggeryds kommun.

Arkivbild från pixabay

Köpeskillingen uppgår till 28,2 miljoner kronor och består av nyemitterade aktier i Esmg (vederlagsaktierna). Säljare är fastighetsbolaget Corem Property Group AB via dotterbolaget Dagon Sverige AB som genom transaktionen blir aktieägare i Esmg. Every Padel driver i dag sju padelanläggningar i Sverige med över 40 000 kunder och har avtal om expansion under 2021 till ytterligare fyra anläggningar i Sverige.

En av anläggningarna finns i Stigamo i Vaggeryds kommun, nära gränsen till Jönköping.

Under våren 2021 genomförde Esmg ett förvärv av 50 procent av aktierna i Every Padel som ett led i att positionera koncernen inom padel och skapa nya förutsättningar för framtida expansion och produktlanseringar. Nu förvärvas alltså resterande 50 procent av bolaget som blir helägt av Esmg.
– Padel är en av världens snabbast växande sporter och Every Padel har på kort tid positionerat sig som ett av de främsta varumärkena inom padel inte bara nationellt, utan även internationellt. Det finns stora synergier med Esmgs övriga verksamhet, framför allt inom mediadelen, vilket vi bedömer kommer kunna få ytterligare effekt efter detta förvärv. Vi hälsar Corem och dess aktieägare välkomna som aktieägare i Esmg och ser fram emot en fortsatt spännande resa för koncernen, kommenterar Esmgs vd Hannes Andersson:

Every Padel har redan i dag 40 000 kunder och förväntas under 2021 passera 60 000 kunder.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *