Nyheter

Körde bil i VSOK:s skidspår

Körde bil i VSOK:s skidspår

Nyheter I tre veckor har Vaggeryds SOK:s skidsektion genom idogt idogt, dagligt arbete av främst Bernt Ekfeldt trots begränsade snömängder kunnat hålla ett riktigt fint träningsspår på den tre kilometer långa elljusbanan – till fromma för alla skidåkare, inte minst Vasaloppsåkarna.

Men det är tydligen inte alla som uppskattar det:

Sent på tisdagskvällen var det någon som i en personbil svängde in på upploppsrakan mot start och målplatsen och där körde runt så att djupa sår uppstod i spåret.

Sannolikt handlar det om samma personer som i höstas sladdade runt på gräsmattan vid bågskyttebanan och rev upp djupa spår där för att sedan sladda runt på parkeringsplatsen vid Friluftsgården. Därmed förstörde man effektivt halva bromsplanet för pulkabacken.

Lägg därtill att någon i januari körde snöskoter i Bäckalyckans skidspår från Bondstorpsvägen hela vägen till Förborgen och därmed effektivt förstörde skidspåren där.

Lyckligtvis faller nu snö över de skadade spåren och drar ett döljande täcke över denna skadegörelse. Men Bernt Ekfeldt har nog ingen större längtan efter att återuppta arbetet med spåren…

 

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *