Nyheter

Kortbetalning ej möjlig på Ica – nu fungerar det

Nyheter Under morgonen berättade Ica på sina sociala medier att det är bekymmer med kortbetalning i butik. Hos Ica Nära i Skillingaryd kom kortbetalningen igång igen strax innan 11-tiden…

Skylten mötte oss när vi kom in i butiken i Skillingaryd

På sociala medier nämns ”Just nu är det problem att betala med alla bankkort i Ica-butik och på apotek Hjärtat. Swish fungerar i de butiker som erbjuder det. Arbetet pågår med att försöka lösa detta”. 

Texten uppdaterad.
Vid klockan 10.45 besöker vi Ica Nära i Skillingaryd. Tjejerna i kassan berättar:
– Jag fick ett sms innan jag började jobba vid 7-tiden att det kunde vara problem med kortbetalningen och så var det. En del kan betala med swish och vi kan ta emot swish, så antingen det eller kontanter har gått bra som betalningsmedel. Ica-kortet kan registrera bonus även om man inte har kunnat betala med kortet.

När vi är vid kassan i Skillingarydsbutiken har tjejerna någon i telefonen och följer instruktioner, kassorna startas om. ”Det verkar fungera”, säger en av tjejerna. Vi på tidningen blev andre testperson att betala med kort och det gick bra.

Enligt information från centralt håll verkar det vara just dagen som infaller vart fjärde år som är orsaken till bekymret. 29 februari fanns helt enkelt inte…

Nu står det "Välkommen" på kortterminalen i kassan, gott tecken.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kortbetalning ej möjlig på Ica – nu fungerar det

Jag håller med Gubben 2
Detta är de digitala betalningslösningarnas förbannelse! Det är smidigt om / när det fungerar, och det är nödvändigt att butikerna som här har fullt öppet för kontantbetalning. Men det finns många butiker som vägrar kontantbetalning, och där måste lagstiftningen ingripa. Kontanter måste fungera i alla situationer, och allt annat måste förbjudas. Men både staten och bankerna stretar emot. Det är en dröm för dem att kunna ha 100% kontroll över vad folk handlar och att sedan kunna avgiftsbelägga efter eget önskemål.

Bevis på att vi måste behålla kontanterna kommer i stort sett varje dag genom detta sköra digitala betalnings system. Bara en lag som fattas att vi ska ha kvar kontanterna som i de flesta andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *