Nyheter

Kosten skapar politiska synpunkter

Nyheter Socialförvaltningen fick bakläxa om kostutredningen, organisation, bemanning och ekonomiska konsekvenser. Nu har kommunstyrelsen godkänt återrapporteringen men det blev en del diskussioner.

Arkivfoto. Många har synpunkter om kosten.

Det var i november 2016 som kommunstyrelsen återremitterade socialnämndens återrapportering gällande kostutredning. Man ville ha mer beskrivning på organisation, bemanning och ekonomiska konsekvenser.

Ett gedigert arbete gjordes av socialchefen och nu har kommunstyrelsen godkänt rapporten, men är inte helt nöjda egentligen…

– Vi godkände rapporten men socialnämnden måste återkomma och tydligt beskriva den framtida organisationen och ekonomiska organsationen. Vi har svårt at se hur mycket den nya kostorganisationen kostar egentligen. Det finns information om Jupiter men det står inte något om att kommande Mejeriet, menar Kenth Williamsson (S).

– Under resans gång har det ställts frågor och sedan har kommunfullmäktige ställt frågor. Man kan säga att man är inte vid slutmålet med den här rapporten, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


1 reaktion på Kosten skapar politiska synpunkter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *