Nyheter

Kostnadseffektiv åtgärd på Valdshultsvägen

Nyheter Att vatten- och avloppsledningarna byttes samtidigt som gång- och cykelvägen byggdes var en mycket bra kostnadslösning vid Valdshultsvägen i Skillingaryd

Arkivfoto från maj månad

Påspengen på fyra miljoner kronor för byte av vatten- och avloppsnätet vid Valdshultsvägen i Skillingaryd räckte gott och väl.

– Det blev en bra lösning för oss då vi gjorde två arbeten på en och samma gång. Mycket kostnadseffektivt. Vatten- och avloppsledningarna var väldigt dåliga, men nu håller de mycket länge. Vi har använt 2,3 miljoner av vår fyrmiljonspåse, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Gång- och cykelvägen slutredovisades även på senaste nämndmöte där ledamöterna godkände ombyggnationen som kostade kommunen 760 000 kronor. Totalkostnaden för att bygga om till mer trafiksäkert uppgick till 1,2 miljoner kronor där mellanskillnaden, 440 000 kronor, anlände som bidragspeng från Trafikverket.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Kostnadseffektiv åtgärd på Valdshultsvägen

Det är väl inget o slå sig för bröstet för att man gjort två arbete samtidigt, rätt självklart i min värld, men det verkar vara en stor nyhet i den kommunala världen 🙄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *