Nyheter

Kriminalvården planerar för ny anstalt

Nyheter Tanken är att den nya anstalten ska byggas i region Öst, som sträcker sig från Jönköpings- till Norrköpingsområdet och kommunerna har informerats

Arkivbild från Kumlaanstalten

På måndagen fattade Kriminalvårdens generaldirektör ett så kallat initieringsbeslut rörande en ny anstalt i region Öst.

– Kriminalvården planerar att utöka med 3 400 platser i häkten och anstalter till år 2030 för att möta det växande platsbehovet. Tillsammans med de nya anstalterna i Trelleborg och Kalmar blir detta ett viktigt tillskott som skapar förutsättningar för en kvalitativ, säker och effektiv kriminalvård, säger Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.

Planen är att bygga en anstalt med cirka 400 platser i region Öst. Det innebär cirka 300 till 400 arbetstillfällen när anstalten står färdig.

I dag har ett brev gått ut till ett antal kommuner i regionen med information om Kriminalvårdens planer. Efter sommaren påbörjas dialog med de kommuner som är intresserade.

– Jag ser att det finns mycket goda möjligheter för att etablera ytterligare en anstalt i den här regionen. Det är en expansiv region med positiv befolkningsutveckling och jag är övertygad om att intresset för en etablering också kommer att vara stort bland kommunerna, säger Kriminalvårdens ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg.

När dialogen med kommunerna startat beräknas utredningsarbetet ta mellan 8 och 12 månader. Efter att ett beslut om bygge är taget brukar det ta mellan fem och tio år innan en anstalt står klar och kan tas i bruk.

Källa: Pressmeddelande från Kriminalvården

Taggar

Dela


15 reaktioner på Kriminalvården planerar för ny anstalt

Detta är ungefär som att köpa fler brandbilar när det brinner. Är det inte bättre att ta tag i orsaken i stället?

Där ”hjulen” alltid snurrar… På grinden in till området. 😂

Nej låt oss inte bli förknippade med en allt större problem i Sverige. Nej till anstalt i vår kommun!

Nackdelen är att vi har E4:an… Lätt tillgänglig både för transporter av de som ska vara där samt de som vill hämta sina kompisar innan tiden är inne.

Anders
Fördelen är ju E 4:an.
Nära och bra för transporter av personer
Ett fängelse skapar mängder av säkra jobb.

100 nya jobb.
Vilken grej.
Hoppas vi får vinstlotten
Finns ju tomtmark vid Attila i skillingaryd

Måtte valet inte falla på vår kommun. Vaggeryd ska inte förknippas med anstalter utan låt andra fina värden styra vår kommun. Vem vill bo i Kumla liksom?

21 000 tycker det är helt okej. En blomstrande kommun enligt dess slogan. Vet inte om man låter dåliga ”värden” styra kommunen.

Norrtäljeanstalten ligger ända inpå villa kvarter så är det inte någon för öppen så stör det inte så mycket.

Hörle är ju ett väldigt bra alternativ, det finns inget där och ingen blir störd av fångvårdens aktiviteter, väldigt bra alternativ!

Av flera orsaker som att jag skrev till kommunen. Bättre att Frågvis anger med minst tre skäl varför vi inte ska få flera 100 arbetstillfällen i kommunen

Så bra med arbetstillfällen borde bygga utanför Travbanan där kan dom slå upp ett stort fängelse som ger en hel del arbetstillfällen till vår kommun… =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *