Nyheter

Krisledningen är i gång: 50 får akut plats på Talludden

Nyheter Vid kommunstyrelsens sammanträde inleddes förmiddagen med att kommundirektören gick igenom krisledningsorganisationen som nu är startad. 50 migranter ska få plats på Talludden i Vaggeryd.

Arkivfoto

Arbetsmarknadsenheten har dagarna fått i uppgift att ta emot migranter som behöver skydd. Vid kommunstyrelsens sammanträde informerade kommundirektören om att krisledningsorganisationen nu är igång för att hjälpa migranterna samt att förstärkning gällande IT-säkerhet och cyberhot är i gång.

– Vi öppnar Talludden för ett tillfälligt boende där vi får plats med 50 migranter. Vi får in väldigt många tankar, idéer och frivilliga som vill hjälpa till och det känns bra att vi är i gång att kunna hjälpa, menar Gert Jonsson (M). 

En besiktning gjordes i Talluddens lokaler och räddningstjänsten har godkänt lokalerna som tillfälligt boende. 

– Vi kan inte ha lokalerna på Talludden till permanenta boenden, men nu är det akut tillfälliga och då är det okej, berättar Gert Jonsson (M) och fortsätter: 

– Allt styrs via Migrationsverket och länsstyrelsen och man frågar hos kommunerna hur mycket man klarar av. Vi har sagt att i ett akut skede, just nu, kan vi hjälpa 50 personer. Vi förutsätter att vi får ersättning av Migrationsverket. 

Ulf Abrahamsson (C):
– Det finns väldigt många privata som hjälper till på alla olika sätt. Många ringer in till kommunen och är beredda att ställa upp och hjälpa till. 

Gert Jonsson (M):
– Det är fantastiskt att man efter ett kort möte har man löst tillfälliga boende. Flaskhalsen blir bristen på tolkar men vi hjälper till med tak över huvudet. 

Kenth Williamsson (S):
– Det känns hoppfullt och vi märker att många frivilliga vill hjälpa till. 

Gert Jonsson (M);
  I ett krisläget orkar vi med många, men vi tar det här dag för dag och behovet kan ändra sig hela tiden.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Krisledningen är i gång: 50 får akut plats på Talludden

Finns det något som vi privatpersoner kan bidra med för att underlätta för flyktingarna som kommer till vår kommun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *