Nyheter

Krispaket värt 21 miljoner till kommunen

Nyheter Finansdepartementet har idag beslutat fördelningen av de 22,486 miljarder kronor som tillfaller kommuner och regioner under året

– Jag tycker det känns tryggt att regeringen är snabb, lyhörd och ger mer pengar till kommuner och regioner. Så fort vi får SKR;s (Sveriges Regioner och kommuner) besked så vet vi hur mycket vi får i vår kommun, men jag utgår från att det är betydande summor eftersom utmaningarna är stora framöver. Det är mycket viktigt i detta läge att påpeka att vi vet inte stort vi har tappat på intäktssidan, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande under torsdagsförmiddagen.

Via regeringskansliets pressinformation kan vi utläsa att det i Vaggeryds kommun bor 0,14% av landets befolkning och att ytterligare 14 miljoner ska tillfalla Vaggeryds kommun, beräknats av kronor per invånare.

Den 20 januari beslutades strax över 4,8 miljoner till kommunen och tidigare tillskott till följd av riksdagens beslut på närmare 2,4 miljoner och idag 14,4 miljoner. Den totala summan blir 21 698 791 kronor för Vaggeryds kommun. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Krispaket värt 21 miljoner till kommunen

100 kg man, allt är lånade pengar, som så småningom ska betalas av oss själva via skattsedeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *