Nyheter

Kristersson missar en viktig nyckel i sitt integrationsförslag

Nyheter I dagarna har Sveriges nya regering presenterat utmaningar och lösningar för kommande mandatperiod. Ulf Kristersson pratar om problemen med invandring, integration och utanförskap. Som en person som har personlig erfarenhet och som i över 20 år professionellt arbetat med alla tre kan jag med säkerhet berätta att Kristersson missar inte bara en, utan flera viktiga lösningar. Läs Nadira Kilim (S) debatt här

En av de viktigaste nycklarna till en lyckad integration är möten mellan människor. Det är ingången till ett jobb, till en ökad språkkunskap och inte minst till nya vänner. I över hundra år har olika folkrörelser arbetat för att skapa möjlighet till möten; arbetarrörelsen, frikyrkorörelsen och nykterhetsrörelsen för att nämna några. Vi har krokat arm för att skapa välkomnande forum där människor genom möten och samtal, med andra ord folkbildning, får en möjlighet att utvecklas tillsammans.

I Tidöavtalet presenteras en rad åtgärder för att öka integrationen, samtidigt som folkbildningen ska ses över. I min värld går detta inte ihop. Många har lärt sig sitt första svenska ord i en studiecirkel, fått sitt första jobb som cirkelledare eller för första gången hittat en gemenskap i en förening. Det är riktig integration. Den som inte förstår detta kanske inte borde vara den som banar väg för Sverige och dess integration.

Kära Ulf, om du vill lära dig vad riktig integration innebär så står min och mina folkbildningskollegors dörr alltid öppen.

Nadira Kilim
Socialdemokraterna

Taggar

Dela


12 reaktioner på Kristersson missar en viktig nyckel i sitt integrationsförslag

Kul att du tror att ”gubben” avslöjar sig, men ett halvår innan Putin invaderade Ukraina åkte elpriset i taket men tänk vad lägligt invasionen kom för sossarna då kunde de skylla på Putin, men som vanligt är det aldrig socialisternas fel. Och att Frankrike har många reaktorer hjälper inte oss som knäcks av höga energipriserna. Om det är någon som ska läsa på så är det inte ”gubben”

’Gubben’ din senaste kommentar avslöjar dig helt. Du menar på fullt allvar att det är Socialdemokratiska regeringen som orsakade pandemin och borgerliga kommunernas vårdbrister.

Vidare att det är Socialdemokratiska regeringen som orsakat elprishöjningen och inte Putins krig.
Frankrike har 70 kärnreaktioner men påverkas ändå av kraftig ökade elpriser på grund utav ryska krigannekteringen i Ukraina.

Vad gäller kraftag mot kriminaliteten så hade Socialdemokratiska regeringen redan gjort ett 40-tal juridiska åtgärder och ytterligare 30-tal åtgärder ligger färdiga för nya regeringen att ta till sig. Jag har tidigare under 20-tal år varit med i polisstyrelsen i Jönköpings län och vet en hel del.

’Gubben’ det börjar bli dags att hålla sig till fakta och sanningen för kom ihåg om fyra år är det val igen om inte det blivit ett extra val innan dess.

Kära Bo, jag tror inte ens att den mest inbitne sossen kan vara nöjd med dom åtta åren som Socialdemokratin styrt, jag kommer inte på några område samhället som inte gått bakåt dom senaste åtta åren. jag ska räkna upp några till dig. Vi börjar med tryggheten, sedan tar vi pandemin där dom sjuka i början inte fick vård utan utan palliativ vård, sedan tar vi energipriserna vilket är en fullständig katastrof för många där “Putin” fick skulden när alla vet att regeringen lagt ner fyra reaktorer vilket påverkar starkt energipriserna Listan kan med lätthet göras längre, men vi börjar där.

Kommunerna som tar emot invandring/flyktingar har det största ansvaret men brister totalt i sin hantering i ansvarstagande.

Bo, hur tänker du nu?
En dag efter man tillträtt har inget hänt? Gängen är inte knäckta och vi har inte fler poliser än igår?
Ja, det är märkligt…

’A Johansson’ sanningen är att det var förra regeringen som ökade antal platser i polisutbildningen till kraftigt mer än normal avgång. En sanning är också att skjutningarna verkar fortsätta även efter nya regeringen tillträtt.

Bo Holst men vad har hänt, Vaggeryd – Skillingaryd har väl också brottsligheten även ökat med den S-ledda regeringen om man inte är blind?

Varför gjorde inte förra regeringen något av detta utan kommer nu med kommentarer och vad gjordes med alla brott och skjutningar när det tar år av utbildningar av poliser – även de slutar och blir pensionärer.

Märkligt i åtta år har Nadira varit tyst i denna fråga. Man undrar varför. Jo, Löven hade fullt upp att ”knäcka” gängen vilket sedan bevisat att de orden var inte vatten värd.

Poängen med Nadiras text är väl snarast ett försvar för folkbildningen som ett sätt för människor att mötas och lära tillsammans. Den har inte varit hotad under de tidigare (s)-regeringarna – eller för den delen av Reinfeldt regeringen. Hoten kommer nu med en regering som behöver SD för sin fortlevnad.

Lilla ”gubben”, Nadira kan väl inte debattera med en statsminister Kristersson innan han blivit vald? Du kan istället hjälpa till med att engagera dig för bra folkbildningsverksamhet i Vaggeryd kommun. Nadiras inlägg är väldigt viktig kunskap för oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *